elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Dimarts comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels centres escolars

Dimarts comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels centres escolars - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Dimarts comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels centres escolars - (foto 2)
  Dimarts comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels centres escolars - (foto 3)

  Els xiquets i xiquetes de 6é de Primària del CEIP Ángel Esteban seran els encarregats d'encetar la programació de la quarta edició de la Setmana de la Ciència realitzant diversos experiments científics al Mercat de Benicarló en el marc del programa ‘La ciència al Mercat’. Aquest programa, en el qual també participaran els alumnes del CEIP Marqués de Benicarló i de la International School Peñíscola, donarà el tret de sortida a una setmana que arriba amb més força, més continguts i amb un salt qualitatiu important. Temes com els transgènics, l'homeopatia i la investigació amb espècies amenaçades centraran la programació.

  La presència del científic Avelino Corma, premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica 2014, serà sense dubte una de les principals atraccions d'aquesta Setmana de la Ciència, així com la de José Miguel Mulet, professor de Biotecnologia, investigador i divulgador científic conegut per llibres com Comer sin miedo o Medicina sin engaños, que parlarà de transgènics i d'homeopatia.

  Un altre dels científics de primer nivell que visitaran Benicarló és Daniel García Párraga, director de l'àrea de Veterinària i Laboratoris de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on desenvolupa diversos treballs relacionats amb els processos de rehabilitació d'espècies marines amenaçades. L'última presència de primer nivell serà la del biòleg argentí Mariano Collantes, un apassionat de la divulgació científica que, a través del monòleg «L'art de vendre merda», parlarà amb molt d'humor de com es pot fabricar una teràpia alternativa.

  Paral•lelament, dimecres 11 es presentarà el cotxe elèctric e-Seven, un projecte emmarcat en el cicle formatiu de grau superior d'Energies Renovables del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló, que ha dissenyat i fabricat un nou cotxe que competirà en la Shell Ecomarathon Europe 2016 que tindrà lloc a Londres el mes de juny.

  A més, els divulgadors Helena González i Oriol Marimon posaran el toc d'humor amb l'espectacle ‘Clowstifics, la ciència més pallassa’, un muntatge teatral per a tots els públics al voltant de dos científics que s'enfronten al repte de preparar els experiments més impressionants mai realitzats.

  Subir