28 de febrero de 2021 28/2/21

Compromís-Esquerra Republicana Benicarló fa balanç dels primers 100 dies de govern

Compromís-Esquerra Republicana Benicarló fa balanç dels primers 100 dies de govern - (foto 1)

  Marta Escudero i Josep Barberà han valorat els primers 100 dies de govern en les àrees dels regidors de la coalició Compromís - Esquerra Republicana de Benicarló.

  Escudero feia una valoració positiva de l'equip de govern, si bé destacava haver comprovat el bloqueig en algunes àrees degut a l’absència de voluntat política de l'anterior equip.

  És el cas de la Participació Ciutadana, que immediatament va permetre a la ciutadania fer preguntes als Plens, actualment redacta els nous reglaments, ofereix jornades de formació i ha creat taules participatives a Benestar Social.

  En Serveis Informàtics, es treballa en la digitalització de l'administració, que facilitarà la burocràcia. També es prepara la nova pàgina web, de la qual s'espera que al 2016 torne a ser de referència.

  Quant a la racionalització de recursos, s'han cobert ja 10 llocs de treball en estos 100 primers dies. La portaveu de Compromís ha recordat també les campanyes d'integració, el nou format de menjador social, l'adhesió a la xarxa de ciutats acollidores, els treballs amb la Gent Gran, i també amb els joves a Generaacció, o les propostes de Medi Ambient que s'estan creant per a 2016.

  Per la seua banda, Barberà remarcava l'objectiu de recuperar el centre històric, un punt estratègic que ja era el referent del nostre programa electoral. També el projecte "A pèl" per a promocionar als creadors locals, ja en marxa, ha provocat l'interés de la Taula del Sénia per a compartir projectes i difusió.

  El President d'Esquerra Republicana a Benicarló va criticar que l'any passat no es demanara la subvenció provincial de 20.000 € per al Mucbe, que el diputat provincial de Cultura no acudira a la reunió prevista sobre el tema, o que no s'haja fet res a l'anomenada casa de Doña Fidència al carrer Major, heretada per

  l'Ajuntament fa 10 anys, i on la Regidoria de Cultura pretén situar l'aulari de la Universitat Popular i un punt d'informació de la Universitat Oberta de Catalunya.

  També es treballa en el problema de la titularitat municipal del Conservatori o en un local més gran per a la Biblioteca.

  D'altra banda, Barberà i Escudero anunciaven les esmenes conjuntes per a Benicarló que han presentat als pressupostos generals de l'Estat, per tal que s’aproven al Congrés espanyol.

  Així, es demanen 2.000.000 € de transferència de fons per tal que la Casa del Marqués passe a mans municipals, sent l'Ajuntament qui en defina els seus usos.

  Altres esmenes demanen la mateixa quantitat per a altres punts del programa, com ara la ciutat esportiva, el nou auditori, la zona humida d'Aiguadoliva, la rehabilitació del centre, i dotacions de 500.000 € per al Conservatori i la reforma del centre geriàtric.

  Sent totes bones propostes per a Benicarló, Josep Barberà demandava públicament que el Partit Popular les vote a favor: "se'ns van vendre com uns grans gestors, i ara només els cal una telefonada a Madrid".

  Subir