elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benicarló i Vinaròs s'uneixen per a oferir tres programes de promoció econòmica

Benicarló i Vinaròs s'uneixen per a oferir tres programes de promoció econòmica
  • Les regidories de Promoció Econòmica de Benicarló i Vinaròs han unit esforços per a posar en marxa un programa de millora empresarial, un programa de qualificació i ocupació per a joves i un programa d'emprenedoria juvenil

  • Els tres programes compten amb el suport de la Cambra de Comerç de Castelló

El regidors de Promoció Econòmica de Benicarló i Vinaròs, Román Sánchez i Maria Cano respectivament, han presentat, juntament amb el tècnic de l'Antena Local de la Cambra de Comerç de Castelló, Sergio Gutiérrez, els tres programes econòmics que han engegat els dos ajuntaments per tal de donar resposta a les necessitats dels joves i de les empreses de la comarca. «Són programes amb molta demanda -ha dit el regidor de Promoció Econòmica de Benicarló-, i d'aquesta manera és més fàcil organitzar-los i donar resposta a més gent». En la mateixa línia, la regidora de Vinaròs ha destacat que «les condicions que posen aquests programes -en referència al fet que hi haja un mínim de 20 inscrits- fan que amb la unió dels dos ajuntaments siga més fàcil accedir-hi».

La primera de les iniciatives que es posarà en marxa serà el Programa de Millora Empresarial, destinat a empreses que vulguen millorar el seu negoci. El programa, totalment gratuït, preveu l'elaboració de plans de viabilitat per a empreses ja creades i es desenvoluparà entre el 12 de setembre i el 28 d'octubre, amb una part de formació teòrica i una altra part de tutorització i assessoria personalitzada per a cada empresa. Tot i que el programa es durà a terme a Benicarló i Vinaròs, s'hi podran inscriure empreses de tota la comarca.

En segon lloc, s'engegarà el Programa Integral de Qualificació i Ocupació, un conjunt d'accions destinades a realitzar un itinerari formatiu complet per a preparar els joves per a la seua inserció en el món laboral. El programa està destinat a joves menors de 25 anys i preveu una fase d'orientació vocacional (per a avaluar i valorar les capacitacions dels alumnes), una altra fase de formació troncal (65 hores en les quals es formarà els alumnes en ocupabilitat, tecnologies de la informació i idiomes) i una altra fase de formació específica, amb 100 hores que es dedicaran a aconseguir certificacions de professionalitat.

Paral·lelament, es duran a terme accions d'intermediació, que inclouen visites a empreses i pràctiques laborals, i accions d'inserció, que preveuen ajudes de 1.500 euros per a empreses que contracten aquests joves o ajudes de 1.800 euros per a l'autoocupació.

Les inscripcions per a aquest programa es poden fer a les Agències de Desenvolupament Local de Benicarló i Vinaròs o també a través de l'Antena Local de la Cambra de Comerç, ubicada a Benicarló, a l'edifici de la Cambra Agrària.

Finalment, també es posarà en marxa el Programa d'Emprenedoria Juvenil, per a dur a terme idees de negoci. En aquest cas, els joves que vulguen accedir-hi han d'estar inscrits al Programa de Garantia Juvenil. Aquesta tercera iniciativa, completament gratuïta, preveu 435 hores de formació i 75 hores de tutorització individualitzada. El programa es durà a terme entre el 3 d'octubre i el 5 de novembre.

Subir