26 de febrero de 2021 26/2/21

Benicarló demana a l'IVACE revisar el conveni sobre les antigues instal·lacions d'Aidima

Benicarló demana a l'IVACE revisar el conveni sobre les antigues instal·lacions d'Aidima - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Benicarló demana a l'IVACE revisar el conveni sobre les antigues instal·lacions d'Aidima - (foto 2)

  L'Ajuntament ha sol·licitat a l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) la revisió del conveni existent entre l'organisme i l'Ajuntament per tal de millorar la disponibilitat que el consistori té sobre les antigues instal·lacions d'Aidima. L'actual conveni preveu la cessió de l'espai per períodes d'un any.

  El regidor de Desenvolupament Local, Román Sánchez, i el regidor d'Economia i Hisenda, Carlos Flos, es van reunir la setmana passada a València amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i la directora general de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Julia Company, per plantejar la necessitat de repensar el conveni que regeix actualment sobre l'ús de les antigues instal·lacions d'Aidima. L'actual conveni, firmat el juny de 2013, preveu la cessió de les instal·lacions per part de la Generalitat per un període d'un any revisable en pròrrogues anuals, amb la peculiaritat que qualsevol de les dos parts (Generalitat i Ajuntament) poden sol·licitar la fi de la cessió en un període superior als tres mesos anteriors a la finalització de cadascuna de les pròrrogues anuals.

  Segons el regidor de Desenvolupament Local, «aquest fet ens impedeix dissenyar un projecte a llarg termini per a les instal·lacions d'Aidima perquè estem exposats a què en qualsevol moment la Generalitat puga demanar el final de la cessió, la qual cosa ens obligaria a abandonar l'edifici en poc temps». De la mateixa manera, l'Ajuntament tampoc no pot treballar en una programació estable ni pot plantejar-se cap inversió.

  La Generalitat, per la seua banda, s'ha compromès a presentar després de l'estiu una proposta per a arribar a un nou acord de cessió per tal que l'Ajuntament dispose de més temps per a utilitzar les instal·lacions. La intenció de la Regidoria de Desenvolupament Local és posar en marxa el projecte del viver d'empreses que ja es va plantejar en l'anterior legislatura, que inclouria un servei d'informació a les empreses d'abast comarcal.

  De moment, l'Ajuntament està obligat a abonar les despeses de telèfon i llum que té l'edifici (donat que la cessió, tot i que temporal, és efectiva) i intentarà accelerar al màxim la revisió del conveni per evitar que continuen deteriorant-se les instal·lacions.

  Una relació de 25 anys

  Els orígens de les antigues instal·lacions d'Adima (Institut Tecnològic del Moble) es remunten a l'any 1991, quan l'Ajuntament va cedir uns terrenys a la Generalitat per a la construcció d'un centre de referència en el sector del moble. La cessió es va firmar per un període de 30 anys, però el tancament d'Aidima el 2012 va accelerar els tràmits per tal que l'Ajuntament pogués recuperar l'edifici.

  El resultat va ser la firma del conveni que permet a l'Ajuntament utilitzar les instal·lacions però en períodes massa breus com per desenvolupar un projecte a llarg termini.

  Subir