3 de marzo de 2021 3/3/21

Aviva Benicarló reparteix 3.000 cartes als Reis entre els escolars de la ciutat

Aviva Benicarló reparteix 3.000 cartes als Reis entre els escolars de la ciutat - (foto 1)

  L'Agència de Promoció del Valencià a Benicarló (Aviva) ha posat en marxa un any més la campanya «La carta als Reis, en valencià» i ha repartit 3.000 cartes als centres educatius de primària i escoles infantils. La carta també es pot descarregar des del web municipal o es pot recollir a l’Ajuntament.

  Un any més, Aviva Benicarló ha engegat la campanya «La carta als Reis, en valencià», amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes utilitzen el valencià en una situació tan quotidiana en aquestes dates com escriure la carta als Reis. Així, s'han repartit cartes amb un vocabulari visual inclòs, entre els alumnes dels centres educatius de primària i infantil, per tal de facilitar que tots els xiquets i xiquetes puguen escriure en valencià els nom dels regals.

  La carta als reis també es pot descarregar des del web de l’Ajuntament, tant la versió en color com en blanc i negre perquè els xiquets i xiquetes les puguen pintar. A banda, també es poden recollir a l’Ajuntament.

  Una vegada escrita la carta, els xiquets i xiquetes la podran entregar als patges reials, que visitaran Benicarlàndia el proper 29 de desembre a partir de les 19.00 hores, acompanyats per la reina de les Festes, la seua Cort d'Honor, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i la Colla de Gegants i Cabuts. La comitiva sortirà de l’Ajuntament i recorrerà el carrer de Ferreres Bretó, la pl. de la Constitució, el carrer de Joan Carles I, el carrer del Crist de la Mar, el carrer de les Moreres, la plaça de la Mare Molas, l’avinguda de Catalunya, el carrer de l’Abat Pere Boqués fins a Benicarlàndia.

  Quant als recursos per a viure el Nadal en valencià, la Diputació de València acaba d'estrenar el web didàctic «Done'm l'asguilando», on es poden trobar contes digitals, lletres i partitures de nadales i contes i fitxes de lectura adaptats al nivell de cada curs en valencià, castellà i anglès.

  Subir