elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Avancen a bon ritme els treballs a l'Hort de la Mar

Avancen a bon ritme els treballs a l'Hort de la Mar
  MÁS FOTOS
  Avancen a bon ritme els treballs a l'Hort de la Mar - (foto 2)
  Avancen a bon ritme els treballs a l'Hort de la Mar - (foto 3)
  Avancen a bon ritme els treballs a l'Hort de la Mar - (foto 4)

  El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha visitat aquest matí l'Hort de la Mar, on els alumnes-treballadors del taller d'ocupació Benicarló Mou-te treballen en la parcel·la municipal ubicada a la vora de la mar per convertir-la en un espai per a tots. «La nostra intenció és recuperar per al municipi un espai municipal que estava perdut i que esperem que tots els benicarlandos i benicarlandes puguen disfrutar», ha dit el regidor.

  La parcel·la es dividirà en tres zones ben diferenciades: una zona situada a la part sud per a arbres fruiters, que creixen a bon ritme després de la plantada del passat 21 de febrer; una altra zona, a la part nord, on s'ubicaran més de 100 bancals destinats a horts urbans; i una zona central que es destinarà a jardí ornamental i de plantes aromàtiques.

  De moment, els alumnes-treballadors estan adequant els bancals i han finalitzat ja la instal·lació de reg per goteig a la zona destinada a arbres fruiters i en breu s'escamparà una base de compost a base de residus vegetals que serviran d'aliment per al bosc comestible i al mateix temps serviran de capa de manteniment de la humitat. Per als bancals, s'ha aprofitat també la terra vegetal de la parcel·la i s'instal·larà reg automatitzat a cadascun dels 100 bancals, que tenen una superfície d'uns 5 metres quadrats (1,30m x 4,20m).

  Fins al mes de juliol, el taller d'ocupació estarà duent a terme els treballs d'adequació de tota la parcel·la i serà de cara a l'estiu quan es decidirà exactament com es distribuiran els bancals. «De moment, encara queden uns mesos de treballs i no serà fins que finalitze el taller d'ocupació que decidirem exactament la forma de gestionar els diferents espais de la parcel·la. Som diverses les àrees de l'Ajuntament les que estem coordinant el projecte per tal de donar-li el millor ús possible».

  Cal recordar que el taller d'ocupació Benicarló Mou-te té una dotació econòmica de quasi 260.000 euros (219.778 euros a càrrec de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació i 40.000 euros addicionals que aporta l'Ajuntament). Les actuacions a l'Hort de la Mar les duen a terme els alumnes-treballadors d'una de les dos especialitats del taller, la de regs i drenatges. L'altra especialitat és la de monitors esportius.

  Subir