elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.700 persones participen en la consulta popular sobre la rehabilitació de l'escut

Més de 1.700 persones participen en la consulta popular sobre la rehabilitació de l'escut

    La consulta popular sobre la rehabilitació de l'escut ha rebut un total de 1.760 vots, 880 a favor i 860 en contra. La Regidoria de Cultura ha denunciat un ús vandàlic de la ferramenta de consulta amb l'objectiu d'alterar-ne el resultat.

    Des del passat 11 d'agost fins a la mitjanit de dilluns 12 a dimarts 13 de setembre, la consulta popular sobre la rehabilitació de l'escut de Benicarló ha rebut un total de 1.760 vots, dels quals 880 han estat a favor de la rehabilitació de l'escut, 860 en contra i 20 s'han mostrat indiferents.

    El regidor de Cultura ha qualificat la xifra de «raonable» i ha destacat que «tot i que la consulta no tenia vocació de referèndum, més enllà de conèixer l'opinió de la gent, sí que ens ha servit per a començar a educar la ciutadania en l'ús de les noves ferramentes de participació». El regidor ha valorat el fet que «hem obert un debat, i això sempre és important» i ha ressenyat l'elevat nombre de comentaris registrats a la pàgina oficial de Facebook de l'Ajuntament.

    Més enllà de la valoració del resultat, el regidor ha volgut denunciar l'«ús vandàlic» que s'ha fet de la ferramenta de consulta, realitzada a través de la Viquibló, que ha concretat en «un ús intolerable d'eines per a alterar-ne el resultat». A través de diversos gràfics, el regidor ha mostrat l'elevat nombre de vots negatius registrats en els últims moments de vigència de la consulta, emmascarant les IP per a poder votar múltiples vegades. «Així i tot, el resultat a les 0.00 hores -ha dit el regidor- donava com a guanyador el sí».

    Feta la consulta, l'Ajuntament iniciarà ara el procediment administratiu i passarà la proposta a la Comissió de Cultura. En cas que s'aprove, el dictamen l'haurà d'aprovar el Ple i, tot i que el reglament no ho preveu, es portarà a exposició pública durant 20 dies, per tal que totes les persones interessades puguen fer les aportacions que consideren pertinents.

    Pujar