elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els vehicles híbrids i elèctrics pagaran la meitat d’impostos a Bellreguard

    Bellreguard va aprovar en el plenari d’ahir les noves taxes i impostos per a 2016. Entre d’elles, destaca la bonificació del 50% en l’impost de vehicles per aquells que siguen híbrids o elèctrics, una mesura pensada per a estimular el canvi tecnològic a favor d’energies més netes i que va rebre el suport unànime de tots els grups municipals.

    Amb els vots favorables dels grups de govern, PSPV-PSOE i Compromís, es va aprovar la rebaixa del tipus d’IBI del 0,73 al 0,68. El PP, que demanava deixar-lo en el 0,67 va votar en contra. Per a l’alcalde, Joan Marco, “més enllà d’una centèsima dalt o baix, tots els grups hem coincidit en la necessitat de baixar la part d’impostos de competència municipal, ja que el coeficient d’actualització de la base cadastral augmentarà la càrrega fiscal sobre els ciutadans i d’esta manera es compensa”.

    Finalment es va aprovar, amb l’abstenció del PP, que les terrasses de bars i restaurants paguen en funció de la superfície que ocupen, és a dir els metres, i no segons el nombre de taules como es feia fins ara. D’esta manera, es simplifica i facilita el compliment de l’espai reservat. Així, es passa dels 30 euros per taula, uns quatre metres quadrats, als 7,5€ per metre quadrat en el poble i dels 60 per taula als 15 per metre quadrat en la platja.

    Subir