elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La responsable d’investigació de l’Observatori del Refugi contarà la realitat dels refugiats siris

    Demà divendres a les 19 hores i en el saló de plenaris de l’Ajuntament de Bellreguard, Alícia Banyuls oferirà una xarrada que, amb el títol “La situació dels refugiats siris” vol aportar informació fiable i de primera mà sobre tot el que està ocorreguent. Banyuls és la responsable de l’àrea d’investigació i formació de l’Observatori del Refugi, una  espai d’encontre, debat, reflexió i anàlisi multidisciplinar de la població refugiada i desplaçada amb seu a la Facultat de Dret de la Universitat de València.

    L’Observatori del Refugi va nàixer com a conclusió d’un estudi d’investigació iniciat en 2008 i finalitzat en 2010 per tal d’unificar criteris i coordinar les accions realitzades per agents socials, entitats privades i institucions que treballen a favor de les persones refugiades i desplaçades amb l’objectiu de propiciar estratègies que garantisquen el compliment dels Drets Humans. Per això, es vol aprofitar la xarrada per a impulsar la creació d’una xarxa solidària local que atenga i gestione les necessitats de les famílies acollidores amb el suport de l’Ajuntament.

    Cal recordar que Bellreguard es va sumar en el darrer plenari per unanimitat a la Xarxa de Municipis Acollidors creada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. En la pràctica, l’adhesió suposa treballar per aportar habitatges, famílies acollidores i voluntariat en favor dels refugiats i posar a l’abast dels veïns la coordinació municipal i els mitjans necessaris per a desenvolupar les accions acordades. Com assenyala la regidora de Benestar Social, Polítiques Inclusives i Sanitat, Dora Salavert, “La declaració, per a ser efectiva, ha d'anar indubtablement unida a una sèrie d'accions que encetem aquest divendres amb esta xarrada perquè entre tots, podem fer molt”.

    Subir