elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els moros i cristians, imatge de les Festes del Poble 2015

Els moros i cristians, imatge de les Festes del Poble 2015
  MÁS FOTOS
  Els moros i cristians, imatge de les Festes del Poble 2015 - (foto 2)
  Els moros i cristians, imatge de les Festes del Poble 2015 - (foto 3)
  Els moros i cristians, imatge de les Festes del Poble 2015 - (foto 4)

  Dissabte 26, a les 18 hores, arrancarà l'entrada, el plat fort dels Moros i Cristians i colofó de les festes Bellreguard. Abans s'hauran celebrat més de 70 actes d'una programació que es va presentar ahir a la Casa de Cultura i que es desenvoluparà del 17 de setembre al 26. També es va donar a conèixer el cartell i les samarretes de les Festes del Poble 2015, un disseny del gandià Fèlix Toledo on els Moros i Cristians són els protagonistes. Les samarretes, en blanc o en negre, es posen a la venda hui divendres de 18 a 20, demà dissabte de 10 a 14 i de dilluns a divendres de la setmana que ve de 10 a 12 i de 18 a 20 a l'entrada de l'Ajuntament, on també es podran adquirir el llibres i el CD que l'Agrupació Artístico Musical Santa Cecília de Bellreguard presentarà demà a les 19:30 a la Casa de Cultura amb motiu dels 175 anys de música de banda.

  Tornant a les festes del poble 2015, una de les grans novetats és la recuperació del Bellrock, amb la participació de Prozak Soup, King Kong Boy, Lilit i Dionís i, com a cap de cartell, Tardor, el grup més en forma de la música en valencià que presentarà el seu disc La ciutat invisible. Serà divendres 18 de setembre. L'endemà, dia dels jubilats, arriba l'altra gran novetat de les festes: el primer concurs de gos rater valencià. A més a més, s'ha recuperat l'orquestra per a la dia de Sant Miquel. En tot cas, el moment més esperat per a molts bellreguardins serà la tradicional eixida del Tio de la Porra i els Pedacets, dimarts 22 de setembre a les 10:30 a la Casa de Cultura.

  No obstant, 9 dies de festa donen per a celebrar actes per a totes les edats i tots els públics en una programació pensada per a respondre a tots els gustos i que ha comptat amb la implicació de tothom: l'Associació de Jubilats i Pensionistes, la de Dones, l'Esportiva de Bellreguard, els comerciants associats d'Acobell, l'Ateneu Popular la Roda, l'Associació de Moros i Cristians o l'Agrupació Artístico Musical Santa Cecília de Bellreguard. Com assenyala Cristina Gallardo, regidora de festes, “busquem unes festes més participatives que impliquen al major nombre possible de població”. De fet, l'equip de Govern s'ha reunit amb tot tipus de col·lectius implicats a les festes del poble: “Volem que tots puguen aportar les seues idees i ajudar perquè la festa siga de tots i per a tots”.

  Subir