28 de febrero de 2021 28/2/21

Isabel de Villena posa el colofó a la Setmana de la Dona

Isabel de Villena posa el colofó a la Setmana de la Dona - (foto 1)

    El hall de la Casa de Cultura acull des de hui i fins dissabte l'exposició dedicada a sor Isabel de Villena (1430-1490), escriptora de l'any 2016 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la primera que va escriure en valencià. Una exposició que els alumnes de l'IES Joan Fuster passaran a visitar per tal d'apropar-se a una de les figures històriques de la literatura valenciana presents en el seu currículum escolar.

    L'exposició situa el focus en la importància de la dona a través de la literatura religiosa i la Vita Christi, l'obra on reivindica el paper femení en l'Edat Mitjana i que posa en valor la seua personalitat i influència en l'època. Tot i que la seua infantesa va transcórrer en la cort de Maria de Castella, Isabel de Villena, filla d'Enric de Villena, poeta i prosista de la noblesa, va professar els hàbits en el convent de la Santíssima Trinitat de les Clarisses de València l'any 1445. Setze anys després, seria anomenada abadessa, responsabilitat que no deixaria fins al seu traspàs.

    Per a la regidora d'igualtat, Dora Salavert, «hem de ser capaces de recuperar també el protagonisme històric les dones» i assenyala que «la Setmana de la Dona que tanquem amb esta exposició ha procurat fer-ho amb la restitució de la imatge de Lucrècia Borja, l'anàlisi del paper que juguem als mitjans de comunicació i la publicitat o el paper de les dones en els camps de refugiats sahrauís», per la qual cosa ha volgut agrair a l'Associació de Dones de Bellreguard, que l'ha organitzada, «una programació interessant, variada i participativa que ha despertat un gran interés a Bellreguard, però també a la Safor».

    Subir