22 de octubre de 2020 22/10/20

Els escolars de Bellreguard coneixen places i parcs amb motiu del Dia de l'Arbre

Els escolars de Bellreguard coneixen places i parcs amb motiu del Dia de l'Arbre - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Els escolars de Bellreguard coneixen places i parcs amb motiu del Dia de l'Arbre - (foto 2)

  Des de hui i fins al dijous, els alumnes de preescolar a primària del col·legi públic Gregori Maians recorreran els set parcs del municipi i les places adjacents per a saber-ho tot sobre ells. Hui dilluns han estat a la plaça Bazzano i la plaça del 9 d'Octubre; demà visitaran la plaça del Tirant lo Blanc i el Provencio; dimecres serà el torn de la plaça d'Abilio Orts i la del 3 d'abril; i dijous la del parc de Joan Pellicer, que en breu serà nomenat fill predilecte. Com assenyala Joan Marco, alcalde de Bellreguard, «seguint el seu exemple, volem que els xiquets és consciencien en respectar la natura per allò que ens dóna».

  Per això, plantaran arbres i plantes autòctones en els parcs que visiten en funció de les característiques de l'espai. Així per exemple, hui han plantat un xiprer i dos murtes a la plaça Bazzano, municipi agermanat amb Bellreguard. Demà a la plaça del Provencio, on es construeix la Casa de la Música, plantaran una morera i dimecres en la del 3 d'Abril, un pi. A més, se'ls donarà a conèxer el nom dels exemplars i també de les places i parcs de Bellreguard, que no oblidaran perquè també se'l regalarà el llibre de Carrer en carrer amb la història de cadascun.

  L'activitat, amb motiu del Dia de l'Arbre, és fruit de la col·laboració entre el centre escolar Gregori Maians i l'Ajuntament. Com recorda Joan Marco: «és una forma de celebrar el Dia de l'Arbre que a més de conscienciar permet que coneguen el seu ntorn més immediat»

  Subir