elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els cabos acompanyaran demà el Natzaré pel Dijous Sant

  • Es tracta d’un element singular de la Setmana Santa de Bellreguard des de temps immemorials

  • Serà demà a les 21:30 i en acabar tindrà lloc el popular relleu a l’església de Sant Miquel Arcàngel

  • Divendres a les 21 hores començarà la processó del Sant Soterrament, dissabte a les 20 la del Silenci i diumenge a les 9 la de l’encontre, on els cabos reapareixen de nou

Els cabos acompanyaran demà Dijous Sant al Natzaré en el seu trasllat a partir de les 21:30 des del carrer de la Vela i després tindrà lloc el relleu a l’església de Sant Miquel Arcàngel. Es tracta d’una singularitat de la Setmana Santa de Bellreguard que troba les seues arrels abans de la guerra. Els cabos, com popularment es coneixen, o caps de ferro el formaven 2 grups de 12 homes vestits de negre amb casc d’armadura i un llança amb un mocador de seda blanc embolicat que representen una centúria romana. Una tradició que en els anys 60 va desaparèixer, es va reprendre tímidament en els 70, però no va ser fins els 90 del segle passat quan es va consolidar. Com a custodis del Monument, Divendres Sant acompanyaran el Sepulcre i Diumenge de Resurrecció tornen a fer aparició però amb una indumentària diferent, jupetins verds i faixa roja o jupetins roigs i faixa verda, amb motiu de l’Encontre.

Divendres Sant, la processó del Sant Soterrament partirà de la Plaça Major a les 21 hores, Dissabte Sant tindrà lloc la processó del Silenci a partir de les 20 hores des del carrer del Monestir de Cotalba (cementeri) fins a la Plaça Major i Diumenge de Resurrecció, des de les 9 del matí, el Jesús Ressuscitat i la Verge Dolorosa es trobaran davant l’església.

Subir