elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Bellreguard se suma al pacte d’alcaldes europeus en lluita contra el canvi climàtic

    Bellreguard s’ha adherit per unanimitat al pacte dels alcaldes i les alcaldesses de la Unió Europea contra el canvi climàtic. Com assenyala Joan Marco, l’alcalde de Bellreguard, «els ajuntaments podem fer molt des d’àmbits com el transport urbà, l’edificació o la promoció de les energies renovables». De fet, el 80% del consum energètic i les emissions de CO2 estan associats amb l’activitat urbana.

    Amb l’adhesió al pacte, Bellreguard fa seus els objectius europeus de reducció de CO2 en més d’un 20% per l’any 2020, amb un increment del 20% en matèria d’eficiència i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedisca de fonts renovables. Perquè no que no quede en una declaració d’intencions, l’Ajuntament s’obliga, per una banda, a enllestir abans que acabe 2016 un inventari d’emissions que servirà de referència, així com un Pla d’Acció d’Energia Sostenible i, per altra banda, a avaluar cada dos anys el seu compliment.

    Com assenyala Marco «Teníem la voluntat d’avançar cap a l’establiment de polítiques eficaces per a reduir les conseqüències que ocasiona l’escalfament global i, des d’ara, el compromís» i, perquè siga públic l’acció municipal contra el canvi climàtic, se celebrarà tots els anys el Dia de l’Energia per a informar de les fites aconseguides.

    Subir