elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Bellreguard netejarà els horts abandonats i passarà la factura als propietaris

  • El reglament obliga a netejar els tres metres de fita amb altres camps, però fins ara sols s'advertia per escrit als que no ho complien

L'últim Consell Agrari Municipal de Bellreguard va decidir passar de l'amonestació per escrit a l'acció. L'Ajuntament de Bellreguard netejara els horts abandonats i passarà la factura al propietari. Fins ara s'enviava una carta d'advertència a aquells que després d'un any no hagueren netejat almenys els tres metres de fita amb els camps veïns que marca el reglament. Ara, si no se subsana l'incompliment de la norma, s'actuarà d'ofici perquè els horts abandonats no perjudiquen els que l'envolten.

Com assenyala la regidora d'Agricultura, Alícia Boigues «La majoria de propietaris estan sensibilitzats i compleixen el reglament, per la qual cosa és injust que hagen de patir les conseqüències negatives d'aquells que s'obliden que la terra és també una responsabilitat». Un hort sense el manteniment adequat pot ser causa d'incendis o plagues que s'estenguen ràpidament als camps del voltant «per la qual cosa ens correspon actuar quan el propietari no ho fa i, es clar, passar-li la factura de forma que li isca més car incomplir el reglament que complir-lo».

Subir