22 de octubre de 2020 22/10/20

Bellreguard actua contra les panderoles

Bellreguard actua contra les panderoles - (foto 1)
  • Salavert: «Es tracta d’una època amb molta problemàtica, però gràcies a la prevenció podem dir que la situació esta controlada»

  • El de hui és el quart tractament de l’any i s’ha pulveritzat trapa per trapa en la platja i el poble

Al llarg del dia de hui, els tècnics d’Aquaplag han pulveritzat trapa per trapa tot el clavegueram de la platja i el poble de Bellreguard per a evitar la proliferació de panderoles. Es tracta del quart tractament en el que va d’any el que ha permés, com explica la regidora de sanitat, Dora Salavert que «tot i que estem en època de màxima problemàtica la situació esta controlada gràcies a les actuacions preventives realitzades al llarg de l’any». El tractament serveix contra tot tipus d’insectes, però especialment contra les panderoles roges, la periplaneta americana, una espècie invasora més resistent a les condicions atmosfèriques i els tractaments que l’autòctona i que es reprodueix amb major facilitat. De fet, la seua fortalesa ha acabat pràcticament amb les panderoles autòctones.

Encara que la situació està controlada als claveguetams i als llocs publics, cal pendre mesures en els domicilis particulars i, a més de tapar els desaigües, fer ús de mosquiteres perquè és capaç de volar fins a vint metres.

Subir