elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El próxim 26 d’octubre es realitzarà una visita guiada per Villena i pel jaciment arqueològic de Cabezo Redondo

  • Amb motiu del 50 aniversari del descobriment del Tresor

Per al dissabte, 26 d’octubre, la Regidoria de Cultura i la Fundació Bromera, dins de les activitats culturals programades als Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2013, organitzen la visita a Villena amb motiu del 50 aniversari del descobriment del Tresor, una de les grans fites de l’arqueologia valenciana i una de les troballes més importants de l’europea.

A les 9 hores eixirà l’autobús des de la plaça del Regne d’Alzira, davant de l’Oficina Tourist Info, i ja en Villena es visitarà el Museu Arqueològic José María Soler, que conté les seixanta peces d’or que componen el tresor, datat 1.000 anys a.C. També es desplaçaran al jaciment arqueològic de Cabezo Redondo, excavacions en les quals aparegué el Tresor i on s’han trobat restes d’un poblat de l’Edat de Bronze. A més a més, es visitarà l’església de Santiago, edificada entre els segles XIV i XVI i que és un dels exemples goticorenaixentistes valencians més importants. Per acabar, visitaran un dels símbols de Villena: el seu castell, declarat Monument Historicortístic en 1931 i actualment Bé d’Interés Cultural, els orígens del qual es remunten a finals del segle XI i principis del XII. La tornada serà al voltant de les 19:30 hores.

El preu és de 20€ (inclou l’autobús, guies locals, entrades i dinar). Les places són limitades.

La venda de tiquets es farà al MUMA (c/ Sant Roc, 16) fins el 24 d’octubre, en horari: dimarts a dissabte, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i els diumenges d’11 a 13.30 h.

Subir