18 de noviembre de 2019 18/11/19

L'arc arquitectònic d'obra civil més gran d'Alzira s'ha descobert en les obres de consolidació del Palau de Casassús

L'arc arquitectònic d'obra civil més gran d'Alzira s'ha descobert en les obres de consolidació del Palau de Casassús - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L'arc arquitectònic d'obra civil més gran d'Alzira s'ha descobert en les obres de consolidació del Palau de Casassús - (foto 2)
  L'arc arquitectònic d'obra civil més gran d'Alzira s'ha descobert en les obres de consolidació del Palau de Casassús - (foto 3)

  Abans que finalitze l'any està previst que acaben les obres de consolidació de l'estructura de l'edifici i l'adequació del sostre del Palau de Casassús.

  L'informe dels tècnics era alarmant i per això es va decidir destinar 300.000 euros, més IVA, procedents de les ajudes de la Diputació de València, "Per tal de parar la degradació de l'edifici de propietat municipal i preservar un dels immobles del nostre patrimoni", segons la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar.

  Junt amb el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, s'ha realitzat una visita per tal de vore l'estat d'execució de les obres, que ha permés descobrir nombrosos arcs, entre ells l'arc d'obra civil més gran i espectacular de la nostra ciutat. A més s'ha aconseguit parar el col·lapse estructural d'una ala de l'edifici.

  La Regidora de Patrimoni ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de les obres que, a més, gràcies als rondejos realitzats en les parets interiors, s'ha descobert la pintura original que decorava eixe palau.

  Per la seua banda, el regidor de Gestió Urbanística manifesta que "Encara que en esta fase les obres no estaran concloses, l'objectiu seria que abans que finalitze la legislatura este edifici patrimonial estiguera en disposició d'ús".  

  En estos moments s'està procedint a rematar la coberta de l'edifici, que abans de la intervenció es trobava totalment afonada.

  Per tractar-se d'un edifici de gran valor per a la nostra ciutat,  l'equip de govern, sensible amb el nostre patrimoni, no ha dubtat a incloure les obres de consolidació d'este immoble entre els projectes subvencionats per la Diputació de València.

  ocultar
  L'arc arquitectònic d'obra civil més gran d'Alzira s'ha descobert en les obres de consolidació del Palau de Casassús
  Subir