elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Demà arranca el cicle de conferències dels XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira

    Aquest dimarts, 15 d’octubre, els XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira engeguen l’activitat cultural amb el cicle de conferències. En l’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, intervindran representants de l’Ajuntament d’Alzira, Edicions Bromera i de la Universitat de València, entitats organitzadores de les jornades.

    A continuació, es posarà en marxa el cicle amb la primera conferència, «Per què llegir els clàssics», que anirà a càrrec de Laura Borràs, professora de la Universitat de Barcelona, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i gran comunicadora. Aquesta ponència ens convida a descobrir el secret inexhaurible que guarden els clàssics en el seu interior. Laura Borràs ens parlarà de lectura com a sinònim de felicitat, entenent felicitat com a passió i com a atracció per una obra.

    Aquest és l’inici del XIX Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira que, amb el títol «Els clàssics: una herència de futur», ens farà descobrir la vitalitat i l’actualitat de l’obra de Roís de Corella, Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu, entre altres, i reflexionar sobre la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, sobre la relació entre l’herència genètica i els cognoms, la pintura i el periodisme clàssics, les malalties infeccioses, i altres qüestions que trobareu en el programa complet.

    Així, dijous, 17 d’octubre, la segona jornada estarà dedicada a la commemoració dels 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del València, amb la participació de Ciprià Císcar i de Fernando Villalonga, dos exconsellers de Cultura i Educació.

    En les sessions següents i fins al 7 de novembre, hi haurà una taula redona sobre el periodisme clàssic moderada per Vicent Borja i amb la participació de Xavier Espanya, Beatriz Tortosa i Salvador Vendrell; la investigadora Susanna Manrubia explicarà la relació entre l’herència genètica i els cognoms; el prestigiós especialista en literatura medieval Albert G. Hauf en convida a descobrir el poeta Roís de Corella; Antonio Guerrero, especialista en medicina interna i en microbiologia i parasitologia, parlarà sobre les malalties infeccioses; l’escriptor Martí Domínguez reflexionarà sobre la natura en la pintura del Renaixement; i l’última sessió es dedicarà a la poesia de Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

    Subir