28 de febrero de 2021 28/2/21

Han conclòs les obres de recuperació de la coberta del magatzem de Cucó

Han conclòs les obres de recuperació de la coberta del magatzem de Cucó - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Han conclòs les obres de recuperació de la coberta del magatzem de Cucó - (foto 2)

  Les obres per tal de recuperar la coberta del magatzem de Cucó ja han finalitzat. Els treballs han consistit a donar estabilitat a l’estructura d’este edifici centenari, que pertany al patrimoni municipal, i que històricament es va utilitzar per al comerç de la taronja.

  S’ha recuperat la forma original del magatzem, ja que una de les parts es trobava mutilada per unes vivendes unifamiliars adossades a este edifici, la qual cosa feia que un dels seus cantons presentara una forma irregular.

  Tornant a la coberta s’ha utilitzat material aïllant ignífug d’una espessor de 8 centímetres, s’ha eliminat tot el material de fibrociment que hi havia al magatzem, "d’esta manera esta estructura recupera no només la forma, sinó també la coberta a fi que en un futur se li puga donar un ús a l’immoble", segons ha declarat Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística.

  Estos treballs de millora han sigut possibles gràcies a una subvenció procedent de la Diputació de València. "100.000 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles que han permés donar un primer pas per tal d’avançar en la recuperació dels edificis catalogats com a patrimoni local", ha manifestat Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural de la nostra ciutat.

  Per últim, cal assenyalar que amb esta actuació s’ha aconseguit conduir l’aigua de pluja a un pati lateral del magatzem, per mitjà d’una canalització d’aigües. D’esta forma l’entorn d’este edifici es millora atenent les queixes veïnals.

  Subir