11 de abril de 2021 11/4/21

El Centre de Salut Pública d’Alzira realitza activitat de prevenció del tabaquisme al IES Almussafes

El Centre de Salut Pública d’Alzira realitza activitat de prevenció del tabaquisme al IES Almussafes - (foto 1)

  Els dies 3,4 i 5 de maig professionals de la salut del Centre de Salut Pública d’Alzira han realitzat activitats a l’Institut de Secundària i Batxillerat d’Almussafes dins de la tercera setmana de la salut.
  Professionals de la Unitat de Promoció de la Salut, han realitzat el Joc de l'Oca, però amb preguntes i caselles adaptades a la temàtica de “prevenció del tabaquisme” amb quatres grups de primer d’Educació Secundària de l’IES Almussafes.

  Des del Centre de Salut Pública d'Alzira es realitzen diverses activitats educatives dins del Programa de Disminució del Consum de Tabac. Segons declara Rosendo Sanz ,director d’aquest centre, utilitzar jocs per a incentivar als xiquets a no fumar quan estan en l’escola és una mesura preventiva apropiada per a mantindre’ls lliures de tabac en etapes posteriors de les seues vides i donar-los habilitats per a enfrontar-se a la pressió d’altres.

  Les principals actuacions dins del programa esmentat són el aula itinerant del tabac, els projectes educatius per a la prevenció del tabaquisme (dirigits a ESO) i el programa Classes sense Fum (tots ells dirigits a ESO).

  A partir de les dades de l’última Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues en Estudiants d'Ensenyaments Secundaris de 14 a 18 anys de tota Espanya (ESTUDES) de 2012, s’observa que el percentatge de fumadors ocasionals estimat en els adolescents de la Comunitat Valenciana és del 34,3% i la mitjana d'edat en l’inici del hàbit de fumar és al 13,7 anys, mentre l’inici en el consum d’alcohol es situa als 13,6 anys.

   

  Subir