26 de febrero de 2021 26/2/21

Alzira presenta en FITUR l’Espardenyà i el projecte del Museu de la Paella

Alzira presenta en FITUR l’Espardenyà i el projecte del Museu de la Paella - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Alzira presenta en FITUR l’Espardenyà i el projecte del Museu de la Paella - (foto 2)

  El passat dimecres 23 de gener era el dia de la Comunitat Valenciana a FITUR, la Fira Internacional de Turisme (FITUR) i la ciutat d'Alzira va estar present per tal de mostrar alguns dels seus atractius patrimonials, festius i culinaris.

  Com ja s'havia anunciat, es va portar a terme un showcooking per tal de donar difusió al III Concurs Nacional d'Espardenyà que se celebrarà a Alzira el diumenge 10 de març i que com en anteriors edicions compta amb la participació de més de trenta restaurants i importants premis.

  L'exhibició va estar a càrrec del restaurant El Lloc d'Alzira, guanyador de la passada edició del concurs. Va mostrar pas a pas el cuinat d'este plat a base d'anguila, creïlla, ou i pollastre i es va donar a tastar entre els nombrosos assistents. Un equip de Televisión Española es va interessar en esta elaboració encara desconeguda per a molts.

  A més, de vesprada va tindre lloc una xarrada de presentació del municipi per part de Diego Gómez, alcalde d'Alzira, que junt amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va donar a conéixer la ciutat. "L'illa del Xúquer, així la descrivia Gómez, una ciutat amb riquesa patrimonial, cultural, natural i històrica. Ben connectada i ben situada en la Comunitat. Una ciutat on també podem trobar els nostres paratge naturals".

  També va fer menció de les nostres festes més reconegudes com són les Falles i la Setmana Santa, així com també de les Danses i els Moros i Cristians, dels quals els assistents podran disfrutar al llarg d'estos dies de fira.

  Finalment tancava la presentació amb l'exposició de la nostra potència culinària, en què parlà de plats tradicionals com la paella, l'arròs al forn o l'espardenyà, de la qual destacà la tercera edició del concurs. I els nostres dolços típics, com la reganyà o els bunyols de carabassa.

  L'alcalde va anunciar que Alzira opta a posicionar-se com a seu del futur Museu de la Paella i, de fet, va presentar el seu logotip.

  La representació alzirenya va participar a l'acte organitzat per la delegació autonòmica de Turisme, junt amb la Generalitat, la Diputació de Valencia i molts altres municipis.

  Espai alzireny

  Entre altres, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, va acudir a visitar l'espai alzireny on els assistents podran trobar informació de la nostra ciutat i una guia interactiva amb un ampli contingut del que s'oferix a la ciutat.

  Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, Turisme, Patrimoni i Cultura, estarà a Madrid fins a dissabte per tal de donar suport a les exhibicions i mostres programades: es repartiran porcions de reganyà; el Grup de Danses realitzarà una exhibició de ball; el Moros i Cristians la Vila d'Alzira donaran a conéixer als visitants la manifestació festiva que té lloc cada any a l'octubre; les falleres majors 2019, Mercedes Bohigues i Inés Brines, acompanyades pel president de la Junta Local Fallera, Jaume Bohigues, també promocionaran les falles d'Alzira en Fitur; a més de l'exhibició de tambors i bombos, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

   

  Subir