elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alzira aprova un Pla d'Ocupació Juvenil pioner, Formació+Ocupació

Alzira aprova un Pla d'Ocupació Juvenil pioner, Formació+Ocupació

    L'Ajuntament d'Alzira aprova hui, en la Junta de Govern Local, el Pla d'Ocupació Juvenil per a joves desocupats/des que no tenen formació. Aquesta iniciativa ha estat aprovada pel Consell Econòmic i Social de la ciutat i se suma al Pla de Joves Qualificats que ha contractat a 15 joves qualificats/des el passat 1 de juliol, després d'haver finalitzat altres 15 joves qualificats en la primera meitat de l'any. En total, s'ocuparan 50 joves enguany, donant així prioritat a l'ocupació tal i com s'ha compromés el nou equip de govern de l'Ajuntament, amb una dotació pressupostària de 250.000 euros en el 2016.

    Segons explica Ivan Martínez, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: «aquest Pla està destinat a aquells joves desocupats/des, menors de 30 anys, que es troben en situació d'atur i no hagen finalitzat la formació d'ensenyament obligatori. A més de ser contractats per l'Ajuntament en distints departaments durant un 75% de la jornada, la resta l'hauran d'invertir en formació, tant en cursos professionals d'IDEA com en mòduls d'FP de l'Institut Lluís Sunyer. Els contractes seran de formació, retribuïts, i durant un any. L'Ajuntament ha aprovat hui les bases i en les pròximes setmanes es publicarà la convocatòria.»

    Finalment, des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació també es vol destacar que és un Pla pioner en aquest i també en altres ajuntaments, amb un fort component social; s'ha realitzat un esforç pressupostari i per part dels tècnics important, que procura fomentar la formació i la inserció laboral, amb contractes que trenquen la temporalitat.

    Subir