elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els alumnes dels instituts d'Alzira ja estan desenvolupant el seu dron social de la Fira Aèria

Els alumnes dels instituts d'Alzira ja estan desenvolupant el seu dron social de la Fira Aèria

    La col·laboració i ajuda amb una finalitat social i mediambiental dins del municipi és l'objectiu del dron que estan desenvolupant els alumnes dels cinc centres educatius que participen. La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el vol. El projecte educatiu que va arrancar al novembre i en el qual participen els alumnes dels IES Rei En Jaume, José Ma. Parra i Núm. 4 Tulell, i dels col·legis La Purísima i Sagrada Família d'Alzira, així com 3.000 alumnes de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma.

    El projecte dron dels cinc centres avança amb força i prompte estarà disposat per cobrir els objectius socials que s'han marcat. De la mateixa manera, els drons i projectes dels instituts d'ensenyament secundari de la província de València ja volen i estan preparats per cobrir les necessitats locals.

    Els projectes giren al voltant de diferents problemàtiques o realitats: la cura i protecció del Paratge Natural de la Murta a través de diferents actuacions com la reforestació o la supervisió, prevenció d'incendis, assistència a persones aïllades, ajuda mèdica d'urgències, millora i manteniment del patrimoni històric, i molts més objectius que fan d'este projecte educatiu una base per aportar solucions a les diferents realitats locals.

    Per establir els objectius, els alumnes que hi participen han mantingut entrevistes amb diferents agents socials de la localitat: representants municipals, associacions agràries o de patrimoni, sector empresarial, professionals sanitaris o policies, entre d'altres. Una vegada van establir la utilitat del seu dron, van començar amb la construcció d'este i les proves. I ara alguns d'ells, ja volen.

    La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 19 de maig amb el gran esdeveniment previst a la Universitat de València i el 26 de maig a la Universitat Miguel Hernández. Ací els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol. Cal destacar que la Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València / Les Naus, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i El Caleidoscopio.

    A més, en el projecte participen els ajuntaments de l'Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Alfafar, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l'Eliana, Enguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, l'Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví , Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d'educació han donat suport al projecte, que refermen així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

    A la Fira Aèria també participen dotze centres de la Província d'Alacant i Múrcia. Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s'assenta la Fira Aèria, un projecte educatiu amb l'objectiu que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social i aprenguen a fer un ús tecnològic amb fins educatius i de desenvolupament social.

    Pepe Grau, regidor d'Educació i Infància, manifesta que "estos projectes seran una llavor per a un futur on tecnologia i societat vagen de la mà, per això la importància de donar suport a este tipus d'iniciatives on participen els nostres estudiants".

    Pujar