1 de marzo de 2021 1/3/21

Ahir es va inaugurar el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Ahir es va inaugurar el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira - (foto 1)
  • Este any sobre “Els clàssics: una herència de futur”

La Casa de la Cultura va acollir, ahir a la vesprada, la inauguració del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Un cicle que, enguany, versa sobre el tema “Els clàssics: una herència de futur”.

El regidor de Cultura, Carlos Correal, i el director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, van ser els encarregats de donar per inaugurades les jornades.

Correal va destacar que, tant els premis com este cicle de ponències i comunicacions, “són un model de col·laboració entre institucions públiques i privades. Patrocinant o donant suport a estos actes culturals estem l’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera. Està la Universitat de València, la Fundació Bancaixa, la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta i la Universitat Nacional d’Educació a Distància com a patrocinadors dels Premis en les seues set modalitats. També comptem amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el CEFIRE i l’Hospital Universitari de la Ribera. És un exemple de col·laboració i un model d’actuació cultural amb una finalitat educativa, informativa, formativa, d’adquisició de coneixements i, inclús, en algunes de les activitats, lúdica”.

L’edil va manifestar: “Així ens comprometem a seguir, per la part que toca a l’Ajuntament d’Alzira, amb el convenciment que l’educació i la difusió cultural i el saber científic són instruments i recursos indispensables per a la competència acadèmica i professional”.

La primera de les ponències va estar a càrrec de Laura Borràs, llicenciada en Filologia Catalana i doctora cum laude en Filologia Romànica. A més de ser professora en la Universitat de Barcelona, dirigix la Institució dels Lletres Catalanes. Esta ponència va versar sobre “Per què llegir els clàssics?”.

Subir