24 de noviembre de 2020 24/11/20

Albiol demanarà en Les Corts que al CEIP Juan Carlos no se suprimisca una línia d’infantil

  La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha presentat una proposició no de llei a Les Corts Valencianes per què la Conselleria d’Educació done marxa enrere en els seus plans per al CEIP Juan Carlos I d’Almenara.

  Albiol afirma que concretament, aquest text defensarà la necessitat de tornar a habilitar la línia educativa suprimida en aplicació del Reial Decret 14/2012 i destinar els recursos econòmics necessaris per a recuperar les instal·lacions i l’espai docent suprimit en la reforma mampresa en 2013 per a pal·liar l’aluminosi del centre.

  Per a la diputada, la solució de la Conselleria d’Educació a la manca d’espai que ha produït les reformes i la eliminació d’una de les línies d’infantil, convertint un col·legi de 3 línies en un de dues, “és absolutament inacceptable. Aprofitar unes reformes com a excusa per a disminuir serveis és una presa de pèl per part de les administracions educatives que no podem tolerar”.

  La parlamentària afirma que les conseqüències d’aquesta iniciativa seran invariablement un augment de les ràtios per classe i un perjudici sobre els alumnes amb necessitats educatives especials. “Tot inclòs en el paquet de mesures aprovat en el Reial Decret 14/2012 que pot inclou la possibilitat d’ampliar fins a un 20% la ràtio entre el nombre d’alumnes per aula fins a arribar als 30 xiquets o més, en el cas d’incorporacions tardanes”.

  Albiol finalitza afirmant que en cap cas s’ha tingut en compte que Almenara només compta amb un únic col·legi de manera que l’aplicació d’aquesta retallada augmenta els problemes i perjudicis preexistents i és exemple manca de previsió del creixement del municipi i de la necessitat d’augment d’infraestructures educatives per fer front a les demandes futures. “Anem cap enrere, en lloc d’avançar a l’hora de donar un ensenyament de qualitat”.

  Subir