elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els militants de M+S Algemesí ratifiquen la línia de treball d’aquesta legislatura

Els militants de M+S Algemesí ratifiquen la línia de treball d’aquesta legislatura

  Amb el lema “Construint junts un futur +N POSITIU” es va celebrat el dissabte passat la III Assemblea Congressual de M+S ALGEMESÍ, el màxim òrgan del partit. Segons els seus almenys cada tres anys s’ha de celebrar una Assemblea Congressual per a, entre altres coses, elegir una nova coordinadora i marcar el full de ruta dels propers anys. Aquesta, que tingué lloc a la seu del del carrer València, començà amb el balanç de gestió del portaveu, i fins ara també coordinador, Àlfons Sánchez, que va indicar que “la gran quantitat d’actes socials, culturals i polítics fets pel col•lectiu durant aquesta etapa ens converteix en el grup polític més dinàmic de la història recent d’Algemesí”

  Per la seua banda, Josep Bermúdez, com a portaveu del grup municipal, va fer un balanç qualitatiu del darrer any transcorregut, començant per l’anàlisi dels resultats obtinguts i acabant amb l’exposició de les noves perspectives i reptes que se’ns obrin. La gran quantitat de propostes i mocions presentades en el que portem de legislatura denota, segons el cap de llista, que el ritme de treball del grup no ha baixat gens, simplement s’ha adequat a la nova correlació de forces existents. Però el que destacà sobretot Bermúdez fou que “cada vegada més, els veïns i veïnes d’Algemesí, confien en M+S ALGEMESÍ per a que li resolguem els seus problemes, perquè saben que nosaltres també governem, d’altra manera, però governem.”. El Portaveu Municipal apostà també per una renovació, a mig termini, de cares i lideratges que permeten explorar noves vies.

  El debat i les aportacions dels militants i simpatitzants allí reunits deixaren clar que malgrat la pluralitat de veus i matisos que s’exposaren en allò essencial s’estava d’acord. M+S ALGEMESÍ no deu plegar-se a les velles i tradicionals formes de fer política que tenen la resta d’opcions municipals, sinó que deu continuar, adaptant-se a la nova situació política local, explorant noves, tot i que de vegades incòmodes, vies que servisquen per a canviar la política local. Una cosa, però, deixaren tots ben clara: les decisions del partit deuen sempre regir-se per buscar allò millor per al nostre poble, i mai per càlculs electoralistes que busquen acumular vots. Continuar treballant per canviar els marcs conceptuals amb que la gent pensa la política ha de ser més important que acumular vots al preu de renunciar a transformar el nostre poble. Volem transformar el poble, no càrrecs.

  En definitiva, l’Assemblea de militants demanà als regidors i a la nova Coordinadora que es continuara fent política des de la posició actual, donant suport a l’equip de govern en aquelles 115 propostes que es pactaren per permetre el canvi polític en Algemesí, però mantenint-nos fora d’ell per tal de preservar la capacitat crítica en aquelles qüestions en les quals no es coincideix. És per això que s’acordà proposar a les altres dues forces signants de l’acord d’investidura, que durant el mes de juny es fera una avaluació i revisió del pacte per tal d’incidir en aquells aspectes que encara no s’hagen abordat.

  L’Assemblea acabà amb la renovació de la Coordinadora amb i l’elecció de Raül Sanxis com a nou coordinador, assumint així la funció que fins ara també venia fent el Portaveu i representant legal Àlfons Sánchez. Es busca així separar càrrecs orgànics d’institucionals, i es deixa ben clar que les formes de M+S ALGEMESÍ. són noves formes de fer política. El nou coordinador explicà que “potser a la gent li sorprenguen les nostres decisions i plantejaments en un principi, però hem vist com amb el temps i treball les nostres propostes i idees acaben calant i ens fan guanyar la confiança dels nostres conciutadans”.

  Transparència i coherència foren la síntesi d’una Assemblea que els militants valoren positivament i què segons el nou coordinador “ens encoratja a continuar endavant amb la noble tasca de servei als ciutadans i ciutadanes del nostre poble”.

  Subir