elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Oltra, Ballester i Sixto omplin el Teatre del Mercat en l’inici de la campanya de la coalició #aLaValenciana

Oltra, Ballester i Sixto omplin el Teatre del Mercat en l’inici de la campanya de la coalició #aLaValenciana
  MÁS FOTOS
  Oltra, Ballester i Sixto omplin el Teatre del Mercat en l’inici de la campanya de la coalició #aLaValenciana - (foto 2)
  Oltra, Ballester i Sixto omplin el Teatre del Mercat en l’inici de la campanya de la coalició #aLaValenciana - (foto 3)

  Més de 250 persones van omplir el Teatre del Mercat d’Aldaia en l’acte d’inici de campanya que va tindre lloc el divendres 10 de juny a les 20 hores, i que va ser organitzat per la coalició #aLaValenciana, que integra en una sola candidatura de cara a les eleccions estatals del proper 26 de juny, les formacions Compromís, Podemos i Esquerra Unida del País Valencià

  El motiu de l’èxit de la convocatòria, a banda de la potent convocatòria realitzada pels col·lectius aldaiers de les tres formacions, va ser per comptar amb un cartell de luxe, ja que les tres forces polítiques van estar representades per primeres espases: Mónica Oltra, per Compromís; Àngela Ballester, per Podem; i Ricardo Sixto, per EUPV.

  L’acte va ser presentat per l’aldaiera Meritxell Alcàsser, que en fer referència al seu fill Marc, que volia que vivira en un país lliure, es va convertir en el centre de les referències dels tres polítics participants.

  Sixto defén la necessitat de la coalició #aLaValenciana

  El primer en intervindre va ser el candidat núm. 5 en la llista per la circumscripció de València, Ricardo Sixto, que ha sigut diputat a les Corts Espanyoles per EUPV, i que ara compta amb serioses expectatives de tornar a repetir, d’acord amb els sondejos electorals que s’estan fent públics aquests dies.

  Sixto, que va insistir en la conveniència i la necessitat d’unir esforços amb la coalició #aLaValenciana, va posar èmfasi en la situació d’emergència social que estem vivint. “No serà açò una mera suma, sinó que  tindrà un efecte multiplicador: de vots, de ganes i d’il·lusions”, va assegurar. I va afegir que “volem que passe al Govern d’Espanya el mateix que ja s’ha fet a molts ajuntaments del País Valencià, diputacions, a la Generalitat Valenciana. Ens n’hem pogut desfer del Partit Popular i de les seues polítiques. Esperem començar a canviar les coses a Madrid, on no volem que ens governe el gos que cuida les portes de Brussel·les i de Merkel. Ens té de governar la gent, el carrer”. I va acabar encoratjant els presents amb un “això està en les vostres mans i les de molta gent del carrer que podem canviar-ho tot en forma d’un vot rebel i útil”, afirmació que va ser molt aplaudida pels assistents.

  Ballester, contra la por

  Seguidament va prendre la paraula Àngela Ballester, núm. 2  en la candidatura,  per part de Podem. En un principi va remarcar la campanya de fer por que està realitzant la dreta mediàtica i política davant l’ascens imparable d’Units Podem i #aLaValenciana. “Anem a aplicar, quan tinguem oportunitat, les polítiques que afavoriran a la majoria de la gent”, va dir. “Haurem de tindre d’elegir entre la política del PP, que quan parla de la pobresa, de la desigualtat, sembla que estan parlant de fenòmens meteorològics. Hem d’explicar als nostres amics i famílies que estan patint esta estafa i fins i tot se n’han hagut d’anar lluny. Hem d’explicar que els nostres governants de fins ara han elegit que paguen menys les SICAV i no els autònoms, que han elegit rescatar autopistes i no persones, i que han elegit canviar l’article 135 de la Constitució per afavorir els grans conglomerats financers i impedir que invertim en sanitat, en educació i en serveis socials”. Finalment va remarcar que cal perseguir el frau, i va apostar per una millora substancial del finançament valencià que permeta ajudar la gent”. “Anem a ser valents i anem a parlar-li clar a la gent”, paraules que van ser recollides pels presents amb una forta ovació.

  Oltra contra les fal·làcies de Rajoy i el PP i per un finançament just

  L’actual vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per la coalició Compromís, va encetar el seu parlament afirmant que “la resistència ha canviat de bàndol”. Amb aquestes paraules, Oltra va oferir a l’expectant públic d’Aldaia, les línies mestres del que seria al dia següent la seua intervenció al multitudinari acte celebrat a Barcelona, i que ha sigut recollit profusament per mitjans de comunicació i xarxes socials.

  Va parlar dels nefastos quatre anys de governs del Partit Popular i de Mariano Rajoy. Va fer un repàs a què “mentre estant desposseint-nos, tenen ministres com Soria que estan en funcions i han de dimitir per tindre una empresa en Panamà i eludir de pagar impostos ací. Igual que Bàrcenas té els comptes en Suïssa”. També va parlar de la corrupció del PP, i de lleis com la Llei Mordassa i la Llei Wert, “fetes que evitar un poble culte i crític amb els poders”.

  Posteriorment, Oltra va entrar a detallar la baixada d’ingressos de l’estat provocat per les rebaixes d’impostos als més rics, i com de cara ens va eixir a tots la reforma fiscal. Va explicar algunes fal·làcies de Rajoy, que quan diu “no podemos gastar más de lo que ingresamos” en realitat vol dir “no podemos gastar más de la que podemos ingressar, ja que de l’entrada de recursos a caixa no volen parlar mai”, i va posar alerta l’audiència contra les frases tramposes de Rajoy i del PP.

  Va apostar perquè “la gent puga tindre una vida digna i complir els drets que figuren en la Constitució, com ací férem a les passades eleccions autonòmiques”. Tot seguit va explicar com el nou Govern de la Generalitat està fent possible l’aplicació de lleis com la de la Dependència, basant-se en què “un dret és un dret, i qui tinga dret a l’ajuda per dependència, la tindrà”. També va explicar que han llevat el copagament dels medicaments imposat pel PP anteriorment: “les persones ja no han de triar entre menjar o medicar-se”.

  Finalment va reprendre amb força la reivindicació d’un finançament just per al País Valencià, dèficit que va qualificar d’”anomalia democràtica”, en ser “l’única comunitat autònoma pobra (som un 12% més pobres que la mitjana espanyola) que ha de pagar compensació a les riques. Açò no és normal i els valencians ens hem fartat de ser un poble de segona”. “Això ho vam posar en un acord, ens vam posar a governar, i hui la gent viu millor que fa un any”, va dir en referir-se a l’Acord del Botànic, moment en què l’auditori es va alçar dempeus amb una fortíssima i llarga ovació que va donar pas a les intervencions del públic amb preguntes directes als tres representants de la coalició #aLaValenciana.

  Subir