12 de agosto de 2020 12/8/20

Sis museus de l’Horta creen un divertit trivial online per aproximar les seues col·leccions a la ciutadania en el Dia Internacional dels Museus

  • El ‘Quiz Museus de l’Horta’ mostra curiositats dels edificis i algunes peces dels museus d’Alaquàs, Aldaia, Manises, Paiporta, Paterna i Torrent

Saps quina finalitat tenien els socarrats i els tragapinyols de ceràmica? Saps en quin any va ser declarat el Castell d’Alaquàs Monument Històric Artístic Nacional?  Sabries distingir en el MUPA el palmito commemoratiu de l’Exposició Regional de València de 1909? Podries dir què cosia (sabates, camises o pantalons) la màquina Singer que hi ha al Museu Comarcal de l’Horta Sud?  En quin antic rajolar s’ubica hui el Museu de la Rajoleria de Paiporta?

Són algunes de les preguntes curioses que trobareu en el trivial online ‘Quiz Museus de l’Horta’ a través de facebook, clicant al següent enllaç: https://qz.app.do/museus-de-l-horta. Es tracta d’una iniciativa conjunta posada en marxa per l’Agrupació Museus de l’Horta en la qual estan integrats el Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís, els Museus de Ceràmica de Manises i de Paterna, el Castell d’Alaquàs, el Museu de la Rajoleria de Paiporta i el Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA).

La iniciativa té com a objectiu celebrar el Dia Internacional dels Museus, que enguany té el lema Museus per la igualtat, diversitat i inclusió. A través de les xarxes socials, en temps de confinament a causa del Covid-19, els museus volen apropar-se a la ciutadania amb un divertit trivial de preguntes i respostes en el qual es van descobrint curiositats sobre els museus i algunes de les peces més cridaneres que alberguen.

El dia 18 de maig se celebra, des de fa més de quaranta anys, el Dia Internacional dels Museus, amb l'objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Enguany, el lema d'aquest dia és Museus per la igualtat, diversitat i inclusió. Els Museus de l'Horta, amb les seues col·leccions, ens donen les claus per a reflexionar sobre la nostra relació amb el territori, sobre les nostres interaccions socials i sobre les diverses perspectives i concepcions del món. Els coneixes? Els has visitat? Et proposem aquest quiz per posar a prova els teus coneixements!

Subir