elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Bloc-Compromís denúncia que alcaldessa i la regidora de Benestar incomplixen fins en tres ocasions els compromisos amb la Fundació Síndrome de Down

  • Garcia: “Després de no rebre els fons de l'any passat, la Fundació va arrancar la promesa d'un nou conveni de només 1.000 euros de 2012, però les populars han incomplit fins en tres ocasions el seu compromís”

  • El portaveu de BLOC-Compromís porta el problema al ple per a “desbloquejar els fons” després que la Fundació porte més de 6 mesos esperant des de la darrera comunicació amb Gil”

El portaveu de BLOC-Compromís en l'Ajuntament de l'Alcora, Víctor Garcia, ha denunciat hui en el ple “la falta de rigor, compromís i serietat” de l'alcaldessa, la popular Mercedes Mallol, i de la regidara de Benestar Social, Patricia Gil, després d“incomplir, de forma reiterada i conscient” els compromisos adquirits en diverses reunions amb representants de la Fundació Síndrome de Down. Aquesta entitat social, en situació crítica a causa dels incompliments del PP, subscrivia des de 2004 convenis de col·laboració amb el consistori de l'Alcora. Segons denúncia Garcia, “membres de l'associació es van reunir amb l'alcaldessa i l'edil de Benestar després de no rebre els fons de l'any passat”. En la mencionada reunió, “ambdós responsables del PP es van comprometre a aportar fons i a posar-se en contacte amb la Fundació quan estiguera preparat el conveni”. No obstant això, passats els mesos i a pesar d'este compromís, ni des d'Alcaldia ni des de Benestar Social es van posar en contacte amb la Fundació. Segons Garcia, davant d’aquesta demora del Consistori i després d'infructuosos intents per part de la Fundació per contactar amb l'edil del PP, finalment representants de l'entitat van poder parlar directament amb Gil, qui va reiterar que “estem treballant en el tema i prompte us telefonarem”. Passades les setmanes d'este nou compromís verbal, finalment, segons denúncia Garcia, “des de la Fundació van telefonar de nou al consistori al desembre, fa sis mesos ja, i l'edil de Benestar va reiterar que es signaria el conveni però que es reduiria a només 1.000 euros”. Passats sis mesos d'aquest nou compromís verbal, i segons denúncia García, “ningú s'ha posat en contacte encara amb la Fundació Síndrome de Down per a subscriure el conveni”.

Davant d'esta “absoluta falta de serietat i de rigor amb la paraula donada demostrada pel PP”, el portaveu de BLOC-Compreels meus ha portat l'assumpte al ple, amb l'objectiu de “desbloquejar les ajudes” perquè la Fundació “puga continuar desenrotllant la importantíssima labor social que duen a terme”. “Considerem que l'alcaldessa i l'edil de Benestar Social han de donar explicacions detallades. Esperem que portar el debat al ple servisca per a desbloquejar definitivament estos fons perquè la Fundació puga treballar”, argumenta Garcia.

Subir