elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Xarrades informatives sobre el canvi de comptadors elèctrics

Xarrades informatives sobre el canvi de comptadors elèctrics
  • Dilluns va tindre lloc la primera sessió; hui se celebra una altra a Batoi i demà a Zona Nord

MÁS FOTOS
Xarrades informatives sobre el canvi de comptadors elèctrics - (foto 2)

Aquesta vesprada a partir de les 19 hores a la seu de l’Associació de Veïns de Batoi tindrà lloc la segona de les xarrades informatives oferides per l’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Provincial d’Empresaris de Muntatges Elèctrics i Telecomunicacions (APEME), al voltant de la substitució deles comptadors elèctrics convencionals per comptadors intel·ligents o de telegestió. La primera de les xarrades va tindre lloc aquest mateix dilluns a l’Àgora, i va reunir més de 160 veïns i veïnes del Centre i Zona Alta, comerciants i també instal·ladors elèctrics, i va permetre tractar el tema tan important i alhora tan complex des de diferents aspectes.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia va intervindre a aquesta primera xarrada recordant les dues cites posteriors: hui a Batoi i demà dijous, també a les 19 hores, a l’Associació de Veïns de Zona Nord, i va donar la benvinguda agraint la seua presència tant a tot el públic assistent com als tècnics d’APEME.

En aquest sentit, el membre d’APEME Antonio Escortell, va exposar diferents qüestions al voltant dels aparells en sí com també de les gestions que s’estan portant a terme per a la seua instal·lació als domicilis. La xarrada es va prolongar fins les nou de la nit degut al gran nombre de preguntes per part dels assistents, que van ser ateses al llarg de la sessió; realment, aquest és un dels principals objectius d’aquest cicle: que el ciutadà conega què s’instal·larà a sa casa, per què s’instal·larà i quins beneficis obtindrà tant l’usuari com l’empresa subministradora d’electricitat.

Cal recordar que aquest canvi afecta a tots els subministraments de menys de 15 kw de potència contractada, ja siguen consumidors domèstics, petites empreses o comerços, i que és el Ministeri d’Indústria qui oblia a que l’any 2018 estiguen tots els comptadors de l’estat espanyol en ús buscant un augment de l’eficiència energètica, i per tant un ús racional i responsable de l’electricitat. Així doncs, les companyies comercialitzadores estan començant a la zona d’Alcoi a enviar cartes als clients per portar a terme els canvis. És important també saber, i així es va comentar a la xarrada en diverses ocasions, que si es presenten deficiències a la instal·lació i la companyia així ho adverteix per escrit, haurà de ser un tècnic electricista reconegut pel Ministeri qui s’encarregue de realitzar els canvis corresponents i certificar que la instal·lació és segura.

Entre els avantatges per a la companyia subministradora que es van comentar a la primera xarrada hi ha el control remot del consum, ja que podran llegir els comptadors des dels centres de control; es podran mesurar més paràmetres i amb més precisió; es podrà controlar la potència contractada de forma exacta i així controlar també la potència demandada d’una zona en concret, evintant-se apagades inesperades. El comptador tindrà una alarma antifrau i es podran fer gestions de connexió i desconnexió sense necessitat que el tècnic haja d’acudir al domicili.

Pel que fa als avantatges per als abonats, cal subratllar que desapareixerà l’estimació de factures, es podrà optar entre diferents tarifes més flexibles ja que es coneixerà de forma acurada i exacta l’ús de les instal·lació, hi haurà major informació a l’abast del ciutadà mitjançant una aplicació web per veure els consums, comparatives, etc. I a més les gestions d’altes i baixes es formalitzaran més ràpid.

Subir