2 de marzo de 2021 2/3/21

Vora 650 alumnes passen pel programa d’emprenedoria de l’Àgora

Vora 650 alumnes passen pel programa d’emprenedoria de l’Àgora - (foto 1)

  L’Àgora ha posat en marxa aquest curs un Programa d’Emprenedoria adreçat a alumnes de cicles formatius i instituts de la nostra ciutat, el qual ha comptat ja amb la participació de vora 650 alumnes en les 22 activitats que fins ara s’han portat a terme.

  El projecte, tal i com explica el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia, compta amb la col·laboració d’altres entitats relacionat amb aquest àmbit de la ciutat: Cambra de Comerç, Centre Europeu d’Empresa i Innovació (CEEI-Alcoi) i Campus d’Alcoi de la UPV: “El que va fer l’equip de l’Àgora va ser adreçar-se als instituts d’Alcoi i dir-los que ens demanaren quina activitat no tenien coberta al seu programa d’estudis al voltant de l’emprenedoria, per dissenyar-la a mida i posar-la en marxa. Així, cada institut va demanar activitats concretes, tant a la pròpia Àgora com als mateixos centres, i a partir del mes de novembre vam començar a oferir aquest programa de formació en la seua primera campanya, que es va acabar al mes de gener. Ara, a març, l’activarem de nou”. Xarrades sobre plans d’empresa i subvencions, conferències sobre iniciació a l’emprenedoria, tallers sobre cerca de feina, sobre estratègies per emprendre, sobre comunicació en públic, sobre l’elaboració de video-presentacions, etc. componen aquest Programa d’Emprenedoria que Àgora ofereix als centres docents, que es poden complementar a més amb sessions com actes de presentació de projectes finalitzats pels alumnes, o jornades dedicades a casos d’èxit d’alumnes que han cursat els cicles formatius.

  D’aquesta manera, aproximadament es van impartir 40 hores de docència a alumnes de Cotes Baixes, Sant Roc, Sant Vicent de Paül, Batoi i l’Escola d’Art i Superior de Disseny, amb diferents activitats i formats. Per exemple, a l’Escola d’Art es van concentrar les activitats en una única jornada dedicada a l’emprenedoria; a altres centres, en canvi, s’han realitzat activitats in situ, combinant-se amb visites a l’Àgora. En cada visita a aquestes dependències, a més, els alumnes han pogut conèixer a fons aquest espai, amb un vídeo i una visita guiada a les instal·lacions.

  El regidor Manolo Gomicia destaca que “per al nostre departament suposa una prioritat la difusió dels valors de l’emprenedoria entre els alumnes, per què coneguen que és possible portar a la pràctica les seues idees i convertir-les en els seus projectes professionals i laborals. Els propis centres ens sol·liciten aquesta mena d’activitats per fomentar l’esperit innovador i emprenedor entre els joves, i per a nosaltres és una satisfacció poder col·laborar oferint el que tenim al nostre abast”.

   

   

  Subir