10 de abril de 2021 10/4/21

Turisme crea una aplicació mòbil sobre la Via Verda d’Alcoi

Turisme crea una aplicació mòbil sobre la Via Verda d’Alcoi - (foto 1)
  • L’aplicació ofereix informació sobre els principals punts d’interés de la ruta

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi ha creat una nova aplicació per a mòbil de la Via Verda d’Alcoi. L’app, que de moment està disponible per a Android, permet al visitant conèixer tant el recorregut com els principals punts d’interés d’aquesta emblemàtica ruta turística de natura. Entre altres informacions, l’aplicació assenyala els llocs amb vista panoràmiques que es poden observar durant el camí, així com informació detallada dels allotjaments, restaurants i un vídeo general sobre les activitats de turisme de natura que poden desenvolupar-se en la ciutat.

L’app pot descarregar-se des de: https://play.google.com/store/apps/details?id=edu.upv.eucmu.viaverdealcoiproject

Aquest enllaç estarà disponible en els nous panells informatius que es col·locaran al llarg del recorregut per la Via Verda, de manera que els usuaris puguen descarregar-la en el moment de fer la ruta. A més, per a donar-li la màxima difusió, la direcció estarà disponible tant en l’Oficina de Turisme, com en els fullets de rutes verdes que publica la Regidoria.

La regidora de Turisme Maria Llopis ha explicat que “aquesta aplicació s’emmarca en la promoció de turisme de natura que es realitza des de l’àrea”. Actualment, la Via Verda és una de les principals rutes naturals de la ciutat i destaca per la seua accessibilitatper a tot tipus de públics. Segons l’edil, “el recorregut està molt ben senyalitzat mediambientalment però volíem oferir més informació als visitants i que els usuaris puguen utilitzar els seus dispositius mòbils no només per a conèixer els punts d’interés de la ruta, sinó també per a oferir informació addicional sobre l’entorn de la ciutat i sobre l’oferta d’allotjaments i restauració d’Alcoi”.

L’aplicació permet a l’usuari veure en Google Maps el recorregut realitzat, així com rebre avisos quan s’aproxima una zona d’interés. Així mateix, l’app ofereix àmplia informació sobre la flora i fauna de la zona. “Es tracta d’una primera versió que anirem millorant amb els suggeriments dels usuaris”, ha apuntat Llopis, la qual afegeix que “esperem que siga ben rebuda pels nostres visitants, que majoritàriament són un públic jove i habituat a l’ús de les noves tecnologies”. Un altre dels avantatges destacats que apunta la regidora sobre aquesta ferramenta és que els usuaris disposaran de tota la informació abans de la seua visita i sense necessitat de passar per l’Oficina de Turisme.

Aquest projecte naix de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i el curs d’especialista universitari en Computació Mòbil, una formació que es desenvolupa al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, amb l’objectiu d’acostar la tecnologia a tots els departaments municipals i als ciutadans alcoians.

Subir