8 de julio de 2020 8/7/20

Un taller sobre edició de la Viquipèdia se suma als actes de l’Any Ovidi

Un taller sobre edició de la Viquipèdia se suma als actes de l’Any Ovidi - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Un taller sobre edició de la Viquipèdia se suma als actes de l’Any Ovidi - (foto 2)

  Després d’un intens cap de setmana, l’Any Ovidi d’Alcoi celebra demà dimarts al Teatre Calderón el seu acte institucional central, amb la cloenda del Festival Barnasants i un recital poètic a càrrec d’Eduard Fernàndez, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. No obstant, tal i com s’ha indicat des de la Regidoria de Cultura anteriorment, les activitats organitzades al voltant de la figura de l’artista alcoià continuaran al llarg dels propers mesos, i dimecres mateix hi ha ja programat un interessant taller d’edició de Viquipèdia de caràcter temàtic dedicat a Ovidi Montllor.

  L’Associació Cultural ‘Amical Wikimedia’, en coordinació amb l’Espai País Valencià de Barcelona i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, ha organitzat una sessió oberta que tindrà lloc a l’Àgora dimecres de vesprada, de 17 a 20 hores. Segons expliquen els seus organitzadors, “disposarem d’una vesprada entretinguda amb picadeta, xarxa wifi, alguns llibres i bon ambient per aprendre a editar la Viquipèdia i millorar la cobertura d’Ovidi Montllor a l’enciclopèdia de referència a internet”.

  La ‘viquimarató’ consisteix a una reunió física de viquipedistes que es troben físicament a un lloc, o col·laboren a distància per a ampliar el màxim possible un article o articles d’una temàtica determinada de l’enciclopèdia. Així, dins dels actes de la XI Setmana Cultural de l’Espai País Valencià de Barcelona, s’ha organitzat una viquimarató dedicada a Ovidi Montllor, que estarà recolzada a distància per la cita alcoiana. La inscripció és totalment gratuïta, però s’ha de comunicar abans de migdia de dimecres al Centre Cultural per raons d’organització: al telèfon 965537142 o al correu gdobon@alcoi.org

  El regidor de Cultura Paco Agulló subratlla que “dins els diferents actes que estan sorgint de col·lectius i entitats cíviques al voltant de la commemoració dels 20 anys de les ‘vacances’ d’Ovidi Montllor, creiem que aquesta proposta és, a banda de curiosa, molt interessant per difondre els valors d’aquesta importantíssima enciclopèdia virtual. Saber com s’editen els continguts, i conèixer una sessió de treball de viquipedistes pot ser ben interessant per al públic i a més actualitzarà i ampliarà la informació disponible a la Viquipedia de l’artista alcoià”.

  Rodatge documental

  Cal indicar que, a banda d’aquestes activitats, Alcoi també acollirà aquesta setmana el rodatge de diferents escenes del projecte cinematogràfic ‘Ovidi Montllor. El making off de la pel·lícula que mai es va fer’, un documental ficcionat que realitza la productora Aire de Cinema i que compta amb la participació del propi Eduard Fernández, entre d’altres actors i artistes. Al llarg de la setmana, l’equip de rodatge enregistrarà diferents entrevistes, a més de seqüències a la plaça Mossén Josep, el Teatre Calderón o el cementeri, entre d’altres escenaris.

  Subir