20 de febrero de 2020 20/2/20

Santa Rosa i Els Clots proposen que les àrees de Monllor i Rodes tinguen usos combinats

Santa Rosa i Els Clots proposen que les àrees de Monllor i Rodes tinguen usos combinats - (foto 1)
  • Reunió del regidor d’Urbanisme amb els veïns per tractar el Pla General a la zona

Ahir dimarts va tindre lloc la reunió de la Regidoria d’Urbanisme amb els veïns de Santa Rosa i Els Clots per tal de tractar les propostes i apreciacions ciutadanes dins el Pla General que s’està redactant, dins la ronda de contactes que s’està mantenint a tots els barris de la ciutat.

A la reunió, celebrada a la seu de l’Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, es van tractar principalment les denominades ‘àrees d’oportunitat’ que contempla el document previ del Pla General, ja que dues d’aquestes àrees més importants es troben a aquesta zona: l’espai de l’antic complex industrial de Monllor i la illa de Rodes.

Des de la Regidoria se’ls va explicar als veïns les diferents propostes que han sorgit a aquests espais, per què formularen les seues opinions i aportacions al respecte. En aquest sentit, el regidor explica que els veïns van plantejar introduir usos combinats en aquestes àrees: “Per exemple, a la zona de Rodes es podria combinar un espai per a alguna superfície comercial amb zona verda o, fins i tot, algun edifici d’ús públic emblemàtic, que aporte algun valor afegit al barri”. A la reunió es va recuperar la idea d’ubicar a l’àrea un auditori, però donades les necessitats de la ciutat, i el fet que actualment Alcoi compte amb el Teatre Calderón, es va observar que ara per ara no seria l’opció més adequada.

Per a la zona de Monllor també es van apuntar els usos combinats, tal com expressa Natxo Gómez: “Els assistents ens van comentar que voldrien que no fóra una zona d’ús únic, sinó que seria interessant, d’una banda, reservar espai per a una possible ampliació del Centre de Salut La Fàbrica. D’altra banda, van apuntar que es reservara espai per a aparcament públic, precisament per donar servei al Centre de Salut. També ens van sol·licitar que s’habilitara una zona verda que podria fer de nexe entre el Passeig de Cervantes i la riba del Riquer, creant així un corredor verd que creuaria la ciutat. I també podria planificar-se a l’àrea una àrea reservada per a ús recreatiu i esportiu”.

A la reunió també es va tractar un dels problemes més importants per als dos barris, com és la manca de places d’aparcament públic, el qual podria trobar solucions mitjançant la planificació urbanística. Segons explica el regidor, “tant Els Clots com algunes de les àrees més massificades de Santa Rosa tenen un greu problema de places d’aparcament. I al mateix temps, hi ha moltes zones que necessiten voreres més amples. Per tant, el Pla General haurà de preveure la creació d’àrees d’aparcament públic, per compensar la manca actual de places i també per fer front als espais per aparcar que podrien desaparèixer amb l’ampliació de voreres”.

A més, també es va tractar el futur traçat del bulevard dins la planificació urbanística del barri, i els assistents van coincidir amb les línies apuntades en la reunió mantinguda amb els veïns de l’Eixample. També van formular la seua sol·licitud per disposar d’algun espai dedicat als joves, i el regidor va exposar el projecte que s’està executant a l’antic col·legi de Cervantes, on hi haurà un Espai Jove dedicat a l’oci i el lleure juvenil, amb possibilitat d’habilitar en el futur un alberg de Joventut.

També es va informar sobre com estan les negociacions amb el Ministeri de Defensa respecte a la Colònia d’Aviació per integrar urbanísticament aquesta àrea de la ciutat.

Un futur sobre planificació

Cal subratllar que a aquestes reunions el que es fa és tractar d’acordar les millors línies de planificació dels usos del sòl de la ciutat per a que així s’arreplegue al Pla General, el document més important de planificació urbanística d’Alcoi. Per això, el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez incideix en el fet que “els ciutadans han d’entendre que quan parlem dels projectes per al Pla General no estem parlant de propostes que s’hagen de portar a terme de forma immediata, sinó que l’important és definir els usos de cada zona per a que el futur desenvolupament de la ciutat es faça en base a una planificació ordenada, i no de forma arbitrària ni aleatòria”.

Finalment, el regidor va voler “agrair als responsables de les associacions veïnals de Santa Rosa-La Mistera i Els Clots l’interés i les molèsties que s’han pres en la preparació de la reunió, perquè havien disposat tota la informació per als assistents i havien treballat molt bé les qüestions a tractar. Estem molt agraïts i satisfets per la implicació de la ciutadania en un projecte que ens afecta a tots perquè determinarà el futur desenvolupament de la ciutat durant dècades”.

Propera reunió, dijous a Zona Nord

El regidor recorda que la propera de les reunions obertes a la ciutadanis dins aquest cicle tindrà lloc demà dijous 3 d’abril a partir de les 19 hores a la seu de l’Associació de Veïns de la Zona Nord.

Subir