elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Regidoria d’Esports i el CEM Eduardo Latorre col•laboren en un programa de natació adaptada

La Regidoria d’Esports i el CEM Eduardo Latorre col•laboren en un programa de natació adaptada
  • Vuit adults i cinc xiquets participen al PRONA

MÁS FOTOS
La Regidoria d’Esports i el CEM Eduardo Latorre col•laboren en un programa de natació adaptada - (foto 2)

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi col•labora amb el Centre Esportiu Municipal Eduardo Latorre en el Programa de Natació Adaptada (PRONA), en el qual participen actualment vuit adults i cinc xiquets. Aquest tipus d'activitats, que estan destinades a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, siguen lleus o grans dependents, necessiten el ràtio d'usuari/monitor molt baix i conseqüentment impossible de sufragar únicament per l'usuari. La Regidoria d’Esports vol apropar l’ús de l’esport com una necessitat a la població d’Alcoi i mes especialment a aquelles persones que tenen major dificultat en poder practicar alguna especialitat.

Actualment, el CEM Eduardo Latorre compta amb un centenar de persones que acudeixen a la instal•lació amb algun tipus de discapacitat lleu, així com un grup de 16 persones que ho fan a través del programa Hospiesport, organitzat per la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i subvencionat al 100% per les conselleries de Cultura i Esports, Sanitat, i Benestar Social.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi ha col•laborat des d’un primer moment en aquestes activitats amb una quantitat propera als 2.000 euros anuals, ja que, segons expressa el regidor d’Esports Natxo Gómez, “des del CEM Eduardo Latorre ens van explicar que l’activitat necessitava un salt qualitatiu cap a un programa més específic i perdurador en el temps, i per això vam recolzar el PRONA. En l'actualitat, està científicament demostrat que a través de l'activitat aquàtica les persones amb qualsevol tipus de discapacitat experimenten notables millores en tots els nivells, tant físic, psíquics com a sociològics. Una de les prioritats per al Govern és apropar els serveis a tots els ciutadans i ciutadanes, per això creiem que és important fer un esforç dins de les nostres possibilitats per a que les persones que necessiten aquestes activitats tinguen garantit l’accés a elles”.

Subir