elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El PSOE farà un prec al plenari per a que cada ajuntament decideisca un festiu autonòmic

  • Els Socialistes demanen un acord urgent de les Corts

El portaveu del Grup Municipal socialista, Jordi Martínez, ha anunciat que els PSOE demanarà aquesta vesprada en el Plenari, un prec per a que tots els grups municipals aproven instar a les Corts Valencianes que aprove un acord urgent pe a que deixe que cada Ajuntament decidisca per quin dia vol canviar els festius autonòmics que cauen en diumenge o festiu. En el 2016, el cas s’ha produït en el 9 d’octubre que cau diumenge i que es podia canviar.

Recordem que recentment, la Comissió de Coordinació, Organització i Regulació de les Corts Valencianes va aprovar per unanimitat la declaració del 24 de juny festivitat autonòmica, substituint el dilluns de Pàscua, 27 de març, segons La potestat del Govern de la Generalitat de sustituir un festiu que cau en diumenge per un altre sense superar els 14 festius locals.

Martínez creu que «En els últims anys, hem vist com una vegada es va decidir fer el 19 de març festiu autonòmic i ara, el 24 de juny. Nosaltres creiem que si cada Ajuntament puguera decidir per quin dia canvia aquest festiu, els ciutadans podrien conservar millor les seues tradicions i particularitats, a més a més, aniríem pel camí de solucionar la reivindicació que porta temps damunt de la taula per a que els Ajuntament puguen nomenar al menys 3 festius locals i no 2 com ara».

«Hi ha festes com el 9 d’Octubre que evidentment són de tots els valencians i les hem de celebrar conjuntament però altres que se celebren en unes províncies o només en uns pobles així que seria més interessant que els decidirà cada municipi» afegeix Martínez.

«Enguany, per exemple, nosaltres en compte del 24 de juny, faríem festiu el dilluns de Pàscua però en un futur també ens podria beneficiar a les festes locals» conclou el portaveu socialista.

Subir