elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible - (foto 1)
  • Es tracta d’un document molt complet que al llarg de 2014 serà desenvolupat amb associacions i entitats locals

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi va acollir ahir de vesprada l’acte de presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un document que formarà part del Pla General d’Ordenació Urbana, i que el Govern pretén aprovar abans de finals d’any amb les principals línies bàsiques, i amb voluntat de consensuar el seu contingut definitiu en una sèrie de sessions de treball amb associacions veïnals, entitats empresarials i diferents col·lectius socials durant l’any 2014.

Al voltant de 30 persones van assistir a la presentació, en la qual es van exposar les línies bàsiques del document. Entre elles, tal com explica el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez, “hi ha la intenció de crear un model de mobilitat més sostenible i que afavorisca la cohesió social i territorial, el medi ambient i el desenvolupament autonòmic, augmentant la qualitat de vida i potenciant els serveis públics. Les accions concretes que en principi es barallen passarien per afavorir el transport públic mitjançant l’ús de noves tecnologies i implementant beneficis o bonificacions fiscals, potenciar el transport en bicicleta habilitant rutes i carrils-bici, ampliar les voreres, establir vials alternatius que actuen com a variants per fer minvar el trànsit per les zones centrals del nucli urbà, o també posar en marxa actuacions per aconseguir una progressiva peatonalització del centre històric”.

El regidor d’Urbanisme ha insistit en el fet que el document és obert i es desenvoluparà a través del consens: “La Llei ens obliga a disposar d’un Pla d’aquestes característiques abans de finals d’any, perquè a més podrem accedir a una subvenció però hem de deixar ben clar que no prendrà la seua forma definitiva fins que incorporem totes les aportacions i suggeriments que ens faça arribar la ciutadania a partir de diferents sessions de treball. No obstant, això no indica que el document siga incomplet o precipitat, sinó al contrari: s’ha realitzat un treball molt intens per part de l’empresa que elabora el Pla General d’Ordenació Urbana i el resultat és un Pla molt complet, acurat i fins i tot modèlic”.

El document està disponible des de fa setmanes a la web del PGOU, i només acabe el període d’exposició pública el Govern confia que puga ser aprovat, abans que acabe el mes de desembre.

Subir