11 de abril de 2021 11/4/21

Es presenta a Alcoi el programa Erasmus +

  • Per part de tècnics de l’Institut Valencià de la Joventut

Aquest matí s’ha presentat a Alcoi el nou programa europeu Erasmus + als responsables municipals de Joventut, tècnics i representants d’associacions juvenils. La presentació ha corregut a càrrec de tècnics de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). En total, l’IVAJ realitzarà 11 reunions a diferents ciutats valencianes, entre les quals es troba la presentació de hui a l’Àgora, que pretén donar a conèixer tots els aspectes del nou programa i potenciar la participació dels joves.

La jornada ha comptat amb la presència de la regidora de Joventut Maria Llopis, que ha donat la benvinguda a la ciutat als responsables comarcals i els ha animat a “aprofitar-se” dels tècnics de l’IVAJ per aprendre i començar a optar a programes europeus: “Aquesta comarca té un deute amb la participació en programes europeus i no podem esperar més; necessitem que els nostres joves prenguen part a projectes que sempre impliquen a diversos països, projectes que més enllà de la seua temàtica concreta, que sol ser de gran interés per als joves, també suposen una oportunitat de conèixer altres realitats i altres formes de fer les coses, d’aprendre idiomes, de ser més europeus i millorar les competències de comunicació i relació”.

Llopis ha afegit que “a Alcoi els dos darrers anys estem encapçalant aquests tipus de projectes des del Departament d’Educació, amb tots els beneficis que comporta per a la ciutat i els seus centres educatius. La Xarxa FP o el projecte Comenius Regio amb Varsòvla són exemples de l’interés de l’Ajuntament en recuperar una dècada perduda, tornant a ser la ciutat innovadora present a les xarxes europees, referent de la Comunitat Valenciana en optar a nous programes. Programes que, en aquests moments, tots sabem que arriben quasi exclusivament des d’Europa”.

Erasmus + és el nou programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport. El programa està en vigor des de l’1 de gener de 2014 fins el 31 de desembre de 2020, i té un pressupost total de més de 14.000 milions d’euros. Erasmus + inclou la major part de les accions de l’anterior Programa Joventut en Acció, com intercanvis juvenils, serveis de voluntariat europeu, activitats de formació, etc.

Subir