elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Portes obertes al jaciment del Salt i jazz per al cap de setmana

Portes obertes al jaciment del Salt i jazz per al cap de setmana

  Demà dissabte l’agenda estiuenca local té dues cites importants: d’una banda, durant tot el dia se celebra una Jornada de Portes Obertes al jaciment arqueològic del Salt; i les 22 hores, la Placeta del Fossar acollirà un concert de jazz amb Moisés Olcina Sextet i l’actor Jordi Carbonell.

  La jornada de portes obertes del Salt és el motiu, a més, que centra l’eixida mensual dins el programa ’10 excursions voltant Alcoi’ que organitzen la Regidoria de Patrimoni Històric i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), per tal de difondre i posar en valor el patrimoni local. Així, aquells que vullguen sumar-se a aquesta excursió, tenen oportunitat d’acudir al Salt amb el grup que eixirà a les 9.30 hores des del Collao amb direcció a Vil·la Vicenta. I una vegada allà, podran gaudir de les explicacions dels arqueòlegs de l’equip de Bertila Galván i Cristo Hernández, que un any més està treballant a la zona per continuar recopilant informació sobre la vida dels Neandertals al nostre territori.

  Les portes obertes es desenvoluparan entre les 11 i les 14 hores, i continuaran de vesprada a partir de les 17 hores i fins les 20 hores, amb visites guiades regulars al llarg de tot el dia. No cal dir que és una activitat gratuïta i adreçada a tota la família.

  Ja per la nit, la Placeta del Fossar serà a les 22 hores escenari per a un interessant concert que forma part de la iniciativa ‘Jazz amb la Manco’, organitzada per la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat. El concert correrà a càrrec de The Moisés Olcina Sextet i comptarà amb la col·laboració de l’actor Jordi Carbonell, en un espectacle que retrà tribut a una de les més importants figures en la història del jazz: Miles Davis.

  En paraules del regidor de Cultura i Participació Ciutadana Paco Agulló, “seguim oferint activitats gratuïtes, diverses i per a un públic ampli, per tal de donar alternatives d’oci i cultura a la gent que durant l’estiu es queda a les nostres comarques. Esperem que siguen del gust del públic, per a que els ciutadans continuen acudint a les diferents iniciatives del programa Alcoi d’Estiu”.

  Subir