19 de febrero de 2020 19/2/20

Nova captura de coloms a diferents àrees de la ciutat

  • S’han capturat 134 exemplars, i des de Medi Ambient es recorda que no s’ha d’alimentar a aquestes aus

Dins de la campanya de prevenció i pontrol de la població de coloms que està duent a terme la Regidoria de Medi Ambient en els últims tres anys, el passat dia 22 de juny es va realitzar una captura de coloms en diferents punts d'Alcoi. Es van capturar 134 exemplars en total.

La captura, d’acord amb aquest programa de control per tal de millorar la higiene urbana executat per l’empresa Lokímica, s’ha realitzat abans de l’estiu tal i com estava previst, i s’ha efectuat en 5 punts de la ciutat: 3 d’ells a la Zona Nord (parc de Caramanxel, plaça Blas Domingo Llidó i parc de Zona Nord), on s'ha detectat que els coloms ocasionen més problemes al veïnat. També s’ha actuat a la Glorieta i a la plaça Enric Valor. A la Zona Nord, d’on procedien més queixes recollides a Medi Ambient, s'han capturat un total de 59 coloms: 21 a Caramanxel, 9 a la plaça Blas Domingo Llidó i 29 al parc de Zona Nord; a la Glorieta s’han capturat 25 exemplars, mentre que a la plaça Enric Valor han estat 50.

Des del Departament de Medi Ambient s’ha indicat que la pròxima captura està prevista per a la tardor, just abans de l’hivern, i una vegada més s’ha insistit en el missatge a la ciutadania de que no s’ha de donar de menjar a aquestes aus, ja que la seua proliferació pot causar greus problemes de salubritat i higiene.

Tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “la campanya de prevenció i control pretén mantenir una població estable de coloms a la ciutat i evitar que aquesta siga molt nombrosa en alguns barris on, per la tipologia de les edificacions, solen fer niu amb molta facilitat. A tots ens agrada veure coloms a la ciutat, però hem de tindre en compte que la seua població ha d’estar equilibrada i sota control, de forma que alimentar a aquests animals crea sobrepoblació a algunes zones, i genera problemes de salut i higiene”.

D’altra banda, des de la Regidoria també s’ha indicat que a principis de 2014 ha entrat en funcionament el nou contracte amb l’empresa que s’encarrega de la desratització, desinsectació i desinfecció a la ciutat, adjudicat finalment a l'empresa Lokimica. La captura de coloms i altres actuacions relacionades amb el control de la seua població estan incloses en aquest contracte com a millores, per la qual cosa no suposa una despesa addicional per a l’Ajuntament.

Subir