elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament d’Alcoi impulsa l’activitat de 47 projectes empresarials al 2014

    La convocatòria de subvencions Alcoi INMpuls 2014 ha concedit ajudes a 47 projectes empresarials per un import total de 54.000€. El lliurament d’aquestes beques es realitzarà aquesta vesprada a l’Àgora a les 19.30 hores, en un acte en què a més l’Ajuntament vol reconèixer el seu esforç a aquests emprenedors.

    El programa d'aquest any, com ja s'havia indicat, presenta com a principal novetat respecte a la seua primera edició el fet que s'atorguen ajudes de major quantia, després d'avaluar la primera experiència de la iniciativa. Cal recordar que el programa incloïa 5 àrees d'actuació:

    1. Programa @Emprende; que pretén recolzar econòmicament a les persones emprenedores en el procés de definició del seu projecte d’empresa i han d'estar tutelats per l'Ajuntament d'Alcoi, Cambra de Comerç, Centre Europeu d’Empresa i Innovació (CEEI) o Campus d'Alcoi de la UPV, amb la finalitat de fomentar una activitat d'interès general com és la promoció de la cultura emprenedora i l'autoocupació. Només podien presentar-se projectes en fase de desenvolupament, ja que la finalitat de la convocatòria és donar suport al procés de definició i posada en marxa de noves iniciatives emprenedores. S'han concedit un total de 16 ajudes  per un import de 300 € mensuals durant 5 mesos.

    2. Programa @inici: ajuda per a iniciatives de creació d'empreses relacionades amb el pla de política industrial d'Alcoi (i2+), posant l'accent principalment en les iniciatives sorgides dels centres docents de la ciutat o d'estudiants alcoians que cursen estudis en altres centres educatius . S'han concedit ajudes a 3 projectes per un import de 1.000 € cadascun.

    3. Programa @innova: Ajudes per d'implantació de pimes, en qualsevol sector estratègic del pla Industrial d'Alcoi i2+, així com la reforma, la innovació en el comerç i la millora de la competitivitat de les ja existents. S'han concedit ajudes a 3 projectes per un import total de 2.000€.

    4. Programa @Micro: ajudes per a empreses de nova creació a la ciutat d'Alcoi amb una plantilla inferior a 10 treballadors. S'han concedit ajudes a 14 empreses per un import total de 9.400€.

    5. Programa Arrend'Alcoi: Ajudes per a les despeses de lloguer d'emprenedors/es que tinguin la necessitat de llogar un local o nau industrial per implantar un negoci a Alcoi. S'han concedit ajudes a 11 emprenedors per un import total de 16.000€.

    L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha manifestat que “aquestes dades, més enllà de reforçar les polítiques de recolzament a l'emprenedor i projectes molt importants com l'Àgora, demostren que Alcoi és una ciutat viva i dinàmica, amb emprenedors amb ganes i il·lusió d'iniciar una activitat empresarial i que aposten per la nostra ciutat”.

    Subir