elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Mesa de Ciutat dels Pressupostos Participatius decideix dijous quines propostes s’inclouran al Pressupost Municipal de 2014

La Mesa de Ciutat dels Pressupostos Participatius decideix dijous quines propostes s’inclouran al Pressupost Municipal de 2014
  • La setmana passada els delegats de les assemblees es van reunir per prepara la Mesa, i a més el procés va ser presentat a una jornada a Ontinyent

MÁS FOTOS
La Mesa de Ciutat dels Pressupostos Participatius decideix dijous quines propostes s’inclouran al Pressupost Municipal de 2014 - (foto 2)

Els delegats i delegades de les Assemblees Públiques, el coordinador del procés de Pressupostos Participatius Cristian Santiago i el regidor de Participació Ciutadana Paco Agulló es van reunir el passat dimarts 12 de novembre al saló d’actes del Centre d’Esports per a posar en comú les propostes triades al llarg del procés participatiu pels assistents a les diferents assemblees portades a terme a tots els barris. D’aquesta forma, es concretaven les propostes dels Pressupostos Participatius i es facilitava la tasca posterior dels responsables tècnics de l’Ajuntament a l’hora de realitzar una primera estimació econòmica de les diferents propostes i de la seua viabilitat tècnica.

Per tant, el dijous 21 de novembre tindrà lloc, a la Casa de la Cultura a partir de les 18 hores, la reunió de la Mesa de Ciutat. En l’espai de reunió participatiu constituït com a Mesa de Ciutat, els delegats i delegades de les Assemblees Públiques i els membres del Govern Municipal, deliberaran per a prioritzar sobre quines propostes s’hauran d’incloure en el Pressupost Municipal del 2014.

Segons explica el sociòleg i coordinador del procés Cristian Santiago, “sense dubte, ens trobem davant del moment més delicat de tot el procés participatiu: és el moment de deliberar, prioritzar i elegir les propostes que s’inclouran en el Pressupost Municipal del 2014. Per tant, si volem recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes i volem consolidar els processos de democràcia directa és molt important que aquestes propostes es puguen implementar al llarg del 2014”.

El model alcoià, presentat a una jornada a Ontinyent

D’altra banda el propi Santiago va acudir la passada setmana a Ontinyent a participar en una jornada al voltant d’aquesta fórmula de democràcia directa, en la qual van participar alcaldes i tècnics de diferents localitats pioneres en la seua implantació. A la jornada, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, van acudir l’exalcalde de Seseña Manuel Fuentes, l’alcalde de Fuenlabrada Manuel Robles, el regidor de la Font de la Figuera Vicent Muñoz, el tècnic de l’Ajuntament de Gandia Vicent Todolí, el tècnic de les Corts Valencianes Carles Villodres i el propi alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, entre d’altres.

Entre les principals conclusions d’aquesta jornada destaca la necessitat apuntada per part de tots els participants d’aconseguir incorporar a més gent a aquest tipus de processos. En paraules del coordinador dels Pressupostos Participatius alcoians Cristian Santiago, “tots els participants vam assenyalar que la participació ha de resultar útil i ha d’aconseguir que la ciutadania s’involucre, mentre que les administracions han de facilitar aquest accés de la ciutadania als processos participatius. Si li donem als ciutadans l’oportunitat de participar i la complim, la ciutadania creurà en la democràcia i tornarà a creure en les institucions. Per a això, és important que els ciutadans vegen que les seues expectatives s’acompleixen en un procés d’aquestes característiques”.

Subir