elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

I Mostra de Cinema Social Ciutat d’Alcoi

    Novembre vestirà Alcoi amb la catifa roja dels grans esdeveniments i és que aquesta ciutat compromesa amb la indústria cinematogràfica, acollirà la I Mostra de Cinema Social. Serà del 4 al 9 de novembre i es projectaran 23 curtmetratges, 7 documentals i el treball especial Tots a una veu, crítica de la situació valenciana des de 10 mirades diferents. Més de set hores de compromís amb la realitat, de vegades massa crua, que ens envolta.

    La cita serà a la Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi (dilluns, dimarts i dijous de 19.30 a 21.00h) i l’entrada serà oberta i gratuïta per a tothom que vulga gaudir del setè art. Durant eixa setmana i la següent es projectaran, a més, alguns documentals en diferents punts de la ciutat i es podrà gaudir de dos exposicions fotogràfiques excel·lents: Aparcados, de Marc Vicens, una mostra de fotografies que reflecteixen la solitud de les persones majors (inaugurada el passat 28 d’octubre) i Vietcong, d’Alfonso Martínez, exposició realitzada en el rodatge d’un documental titulat “Yo fui un Vietcong”.

    El artífex d’aquesta I Mostra de Cinema Social, el director de cinema Vizen G. Hernández, ens garanteix que veurem projectes de molta qualitat i de temàtica molt variada, com ara la violència de gènere, l’abús infantil, l’exclusió social, la solitud, la problemàtica econòmica o els desnonaments bancaris. No tot serà, però, foscúria, car trobarem un xic d’esperança en alguns treballs de solidaritat i d'integració.

    És important remarcar que la mostra de curtmetratges i documentals s’ha fet a partir d’una població de quasi dos-cents treballs, amb més de dos mil minuts de durada i que la procedència d’aquests, com amb les temàtiques, és ben variada: Alacant, Galícia, Bilbao, Madrid, Barcelona, Tenerife... i de fora de l’Estat: Anglaterra, Los Ángeles, Varsòvia, Índia, Turquia, etc. El resultat final és un calidoscopi de temàtiques, perspectives i temps.

    Aquesta I Mostra de Cinema Social, organitzada pel mateix Vizen G. Hernández i J.V. Tomás, amb el recolzament de l’Ajuntament d’Alcoi i de les regidories de Benestar Social i de Turisme, inclourà una gala final on es lliuraran els premis en les seves diferents categories: Premi al millor curtmetratge amb una duració inferior a 4 minuts, Premi al millor curtmetratge amb una duració superior a 4 minuts, Premi al millor documental, Premi a la millor actriu, Premi al millor actor, Premi al millor guió, Premi especial del públic, Premi a la millor figuració en produccions de la província d’Alacant i Reconeixement honorífic al treball en favor de les produccions cinematogràfiques de la província d’Alacant. El jurat encarregat de valorar els treballs estarà format per un grup de persones pertanyents a diferents àmbits de la societat: teatre, cinema, música, periodisme, educació... amb la passió pel cine com a punt d’unió.

    Però no seran els treballs presentats o els guardons rebuts el que faran important aquesta I Mostra de Cinema Social, sinó l’aforament que s’assolirà, és a dir, els espectadors que vulguen assistir i, en certa mida, implicar-se. La Mostra de Cinema Social és un projecte –i també un repte– a llarg termini, ja que el desig de creadors i organitzadors és que vaja més enllà de la mera projecció, que cresca i es faça gran, i que en pròximes edicions es puguen fer encara més coses. No més projeccions sinó major nombre d’activitats que vagen en paral·lel amb la Mostra i que d’una o altra manera l’espectador participe activament. El desig final és per tant activar la tasca social amb el temps, cosa inviable en una primer edició.

    https://www.facebook.com/MuestraDeCineSocialDeAlcoy

    Subir