elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament col·labora amb l’escola 8 de Març de Daira d’Amgala al Sàhara Occidental

L’Ajuntament col·labora amb l’escola 8 de Març de Daira d’Amgala al Sàhara Occidental
    MÁS FOTOS
    L’Ajuntament col·labora amb l’escola 8 de Març de Daira d’Amgala al Sàhara Occidental - (foto 2)

    L’Ajuntament d’Alcoi acaba de posar en marxa un nou projecte de cooperació internacional amb el qual finançarà material escolar destinat a l’escola 8 de Març en Daira d’Amgala, centre ubicat en el camp de refugiats sahrauís a Tinduf. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Alcoi confirma el seu recolzament en matèria de cooperació internacional amb el poble del Sàhara Occidental després d’anys d’oblit per part del Consistori.

    La iniciativa s’emmarca en un dels projectes que desenvolupa a la zona de Tinduf l’associació Dajla Solidaris amb el Poble Sahrauí, col·lectiu que gestiona, a més, l’estada de 14 xiquetes i xiquets a la nostra comarca a través del programa de Vacances en pau.

    Segons indica el regidor de Cooperació, Solidaritat i Pau Jordi Tormo, “el centre és de vital importància per al camp de refugiats on s’ubica, ja que gràcies a la seua activitat s’ha passat de tindre una taxa d’analfabetisme del 85% a una escolarització total de la població entre els 3 i els 16 anys”. Aquesta escola, el nom de qual és un clar homenatge al paper de les dones, disposa de 19 aules i aproximadament 625 alumnes en una zona en les que les temperatures arriben als 55º C. Actualment, el centre disposa d’una estructura de personal conformada per 20 professors i educadors.

    La col·laboració per part de l’Ajuntament d’Alcoi està destinada a fer front a la major necessitat del centre com és el material didàctic i escolar necessari per a l’impartició de les classes, principalment quaderns, fulls, llibretes i material d’escriptura, sent l’aportació realitzada per l’Ajuntament enguany de 1.050 euros.

    Segons destaca Tormo, “amb aquesta iniciativa volem recordar i ajudar a fer front als problemes que la descolonització del Sàhara ha tingut per a la població més vulnerable i amb la qual l’Estat espanyol té un deute històric per l’abandonament al que va deixar al poble sahrauí i per la seua passivitat davant les constants agressions per part de l’ocupació il·legal marroquí del Sàhara Occidental i els constants atacs als drets humans, així com a l’incompliment dels acords adoptats al si de les Nacions Unides. La qüestió de la sobirania sahrauí encara està per resoldre i l’Estat espanyol és un dels principals culpables d’aquesta situació”.

    Subir