23 de enero de 2020 23/1/20

L’exposició sobre l’Hospital Sueconoruec arriba a Vinaròs

  • Es podrà visitar fins al 3 de gener a la Fundació Caixa Vinaròs

L’exposició pictórica elaborada pel pintor Antoni Miró sobre la història de l’Hospital Sueconoruec d’Alcoi basada en fotografies originals de l’època s’exhibeix des del passat divendres i fins al 3 de gener a la seu de la Fundació Caixa Vinaròs, a aquesta localitat del Baix Maestrat.

La mostra es va inaugurar divendres amb la presència de l’artista Antoni Miró i l’historiador Àngel Beneito, comissari de la mostra i autor dels textos que acompanyen les pintures; també van acudir el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló, el regidor de Cultura de Vinaròs Lluís Gandia i el president de la Fundació Caixa Vinaròs Manuel Molinos. Cal remarcar que entre els assistents es trobava el músic i compositor Carles Santos, resident a la localitat.

L’exposició, que va ser encarregada a l’artista alcoià pel Govern municipal amb motiu del 75 aniversari de l’hospital, està conformada per 40 obres de gran mida que recreen la història d’aquesta iniciativa humanitària que representa tot un exemple de solidaritat internacional, quan gràcies a les aportacions dels ciutadans suecs i noruecs un grup de metges i infermeres van establir un hospital de sang a Alcoi en plena Guerra Civil per atendre als ferits al conflicte.

La mostra ja ha viatjat per diverses localitats i encara continuarà la seua itinerància pròximament; tal com explica el regidor alcoià Paco Agulló, “el fet que la mostra viatge per tantes localitats permet al públic de tot el País Valencià i d’altres punts de l’Estat com València, l’Alfàs del Pi, Lleida, Cartagena, Muro, la Nucia i ara Vinaròs, admirar l’obra de l’artista alcoià. Però, a més a més, permet a molta gent conèixer aquest bell exemple de solidaritat internacional, tot contribuint a refermar la memòria històrica col·lectiva dels alcoians”.

ocultar
L’exposició sobre l’Hospital Sueconoruec arriba a Vinaròs
Subir