20 de febrero de 2020 20/2/20

L’Ajuntament realitzarà una inspecció de totes les zones de joc infantil

  • Conveni amb AIJU per a la certificació de 40 àrees de la ciutat

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha signat un conveni amb l’Institut Tecnològic del Joguet AIJU per a que aquest organisme inspeccione i certifique cadascuna de les àrees de joc infantil de la ciutat. Al llarg dels mesos de maig i juny tècnics d’AIJU revisaran totes i cadascuna de les àrees de joc d’Alcoi, per tal d’emetre els corresponents informes de dignòstic de seguretat d’aquests espais, a més d’assessorar en l’aplicació de mesures correctores, i posteriorment emetre els certificats, quan cada àrea infantil ja reunisca totes les condicions que garantesquen la seua seguretat.

En conjunt són un total de 40 les àrees que seran revisades, amb una actuació de revisió i certificació que tindrà un cost de 4.800 euros. Tal i com explica el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “ens han arribat nombroses queixes per part dels usuaris d’aquestes àrees de joc respecte al risc que poden arribar a representar alguns dels elements instal·lats per als xiquets i xiquetes. I creiem que la millor manera d’eliminar qualsevol tipus de risc és que tècnics professionals les revisen. És una qüestió primordial que els pares i mares dels xiquets d’Alcoi tinguen la tranquil·litat de que els infants juguen a àrees que no representen cap risc per a la seua integritat física, per què així les probabilitats d’accidents siguen el més remotes possible”.

Tormo ha recordat que als darrers mesos s’han instal·lat tanques protectores a diferents zones de joc infantil que, per la seua proximitat a calçades amb trànsit rodat, podien suposar algun risc per a la integritat dels xiquets i xiquetes que hi juguen: “Amb aquestes inspeccions i certificacions, que es repetiran anualment per comprovar que les zones continuen sent segures, volem minimitzar encara més el risc d’accident i que els pares i mares vagen tranquils a fer ús de les àrees infantils. Això sí, una vegada més hem de demanar a tothom el màxim civisme i conscienciació per a que els elements d’aquestes àrees es mantinguen en bon estat, ja que la salut dels més menuts depén del seu manteniment i conservació”.

Subir