elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament programa 8 cursos de valencià al 2014

L’Ajuntament programa 8 cursos de valencià al 2014
  • S’ha obert el termini de matriculació fins al 3 de gener

La Regidoria de Política Lingüística, mitjançant el Gabinet de Normalització Lingüística, ha obert el termini de matriculació en els cursos de valencià que des de l’any 1991 venen organitzant-se a Alcoi.

Per a l’any 2014 s’han programat un total de 8 accions formatives. Els cursos tenen una duració de 70 hores lectives i es realitzen dos dies a la setmana. Estan adreçats a la població adulta i als funcionaris municipals que desitgen ampliar els seus coneixements de valencià i serveixen per a preparar als exàmens oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, certificats que acrediten els coneixements de valencià en qualsevol oposició per a l’accés a la funció pública valenciana i també en les borses de treball.

Segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “des de l’Ajuntament hem mantingut el nombre de cursos que es vam realitzar l’any passat perquè considerem que són una eina imprescindible per a promoure l’ús del valencià entre la població”.

Els cursos programats per el 2014 pertanyen a distints nivells com són els de coneixements Oral (1 curs), Elemental (2 cursos), Mitjà (3 cursos) i Superior (2 cursos) i s’impartiran als instituts d’Alcoi. Segons Jordi Tormo, “aquestos cursos s’estructuren a partir d’uns programes adaptats als propis de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i al Marc curopeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa”.

Els interessats han d’adreçar-se al Gabinet de Normalització Lingüística per a realitzar la seua matriculació:

https://sedeelectronica.alcoi.org/ca/generales/areas/gabinet/tramites/tramite_0005.html

Tipologia dels cursos

Coneixements Orals. És un curs adreçat a persones no valencianoparlants que volen aprendre i millorar la comprensió i l’expressió oral del valencià.Elemental i Mitjà. Són cursos adreçats a persones que dominen en gran part la llengua oral, que volen aprendre l’expressió escrita i millorar l’expressió oral del valencià.

Superior. És un curs que s’adreça a persones que necessiten aprofundir en aspectes puntals del valencià, ja que tenen un ampli domini de la llengua.

Subir