elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament prepara quatre noves denominacions de carrers i espais públics

  • Es tracta dels carrers Els Tints i Joan Fuster, el passeig Juana Moreno i la plaça Vicent Andrés Estellés

L’Ajuntament d’Alcoi està preparant quatre denominacions de carrers i espais públics d’Alcoi. Es tracta dels carrers Els Tints i Joan Fuster, el passeig Juana Moreno i la plaça Vicent Andrés Estellés, que seran aprovats pròximament per la Junta de Govern Local.

Segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “amb aquestes noves denominacions el que volem és consolidar topònims com Els Tints, recordar a persones tan coneguts i apreciades com Juana Moreno “La Canastera” i reconèixer a figures tan destacades de la cultura valenciana com Vicent Andrés Estellés i Joan Fuster”.

El carrer Els Tints ja existia, però quan es va enderrocar la zona de Buidaoli va desaparèixer; ara aquest carrer passarà a l’altra banda del riu, on es troba l’Explora, que ara per ara es coneix com a Partida de Tints, i en avant serà el carrer Els Tints recuperant així un topònim alcoià.

Amb el nom de passeig Juana Moreno ‘La Canastera’ es batejarà el passeig peatonal de la llera del Riquer, on es troben els jocs infantils. Amb aquesta denominació es vol reconèixer a una persona molt coneguda i estimada popularment, en un lloc on es trobava un dels primers assentaments de la comunitat gitana a la ciutat. Amb això Alcoi passa a ser un dels pocs municipis que tenen un carrer dedicat a una dona d’ètnia gitana.

El carrer que rebrà el nom de Joan Fuster és el que es troba entre el parc del Romeral i la Colònia d’Aviació, al final del qual es troba l’amfiteatre del parc, i on estan situades les pistes de petanca. El regidor Jordi Tormo destaca que “Alcoi tenia un deute pendent amb una de les principals figures humanístiques, literàries i culturals del segle XX, tota una institució cultural que mereix tot tipus de reconeixements i que a partir d’ara tindrà un carrer a la ciutat”.

Finalment, la plaça que està just abans del pont del Viaducte, sobre l’antic emplaçament del Teatre Circ, rebrà el nom de Plaça Vicent Andrés Estellés: “A aquesta plaça, a més, tenim previst instal·lar un panell de grans dimensions on figuraran alguns versos que Estellés va dedicar a Alcoi. Vicent Andrés Estellés va ser un dels més grans poetes de la literatura contemporània, i la seua obra és encara una referència importantíssima. Per això, aquesta plaça és una primera part de l’homenatge que volem retre-li durant les pròximes setmanes, enguany que es compleixen 20 anys de la seua mort i se celebra l’Any Estellés”.

Subir