elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament organitza una jornada per tractar el genocidi del Tíbet

  • L’activitat tindrà lloc divendres 29 a les 20 hores al Club d’Amics de la Unesco

L’Ajuntament d’Alcoi, el Club d’Amics UNESCO i el col·lectiu COCUPANCA, amb la col·laboració de la Universitat de València, han organitzat per al divendres 29 de novembre una jornada per tractar el genocidi del Tíbet. L’acte tindrà lloc a les 20 hores en el Club d’Amics UNESCO, sota el títol “El genocidi del Tíbet i la justícia universal”.

Aquesta jornada forma part del cicle Xerrades per la Pau organitzat per la Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament d’Alcoi i té com a objectiu analitzar el conflicte i el genocidi al Tíbet, centrant-se en les ordres de detenció internacional contra les autoritats xineses. Segons el regidor de Cooperació, Solidaritat i Pau Jordi Tormo, “es tracta d’un tema de gran actualitat ja que la l’Audiència Nacional va decidir la setmana passada emetre una sèrie d’ordres de detenció internacional contra l’antic president i primer ministre de Xina, un dels principals causants d’aquest genocidi”.

Xina va ocupar el Tíbet a partir de la dècada dels cinquanta amb l’objecte d’explotar els seus recursos naturals, principalment l’aigua de rius com el Mekong, però sobretot per a controlar un punt geoestratègic primordial per al règim xinés, instal·lant allí colònies penitenciàries i bases militars, a més d’utilitzar aquest espai com una de les seues eixides comercials a l’exterior.

La jornada comptarà amb la participació d’Alan Cantos, Kate Saunders i José Elies Moltó, membres del Comité de Apoyo al Tíbet (CAT), que ens aproximaran al genocidi a través de les seues causes i conseqüències.

Subir